Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă un termen în Dosarul Caracal. Bunicul Luizei Melencu, evacuat din sală
Încă un termen în Dosarul Caracal. Bunicul Luizei Melencu, evacuat din sală

Încă un termen în Dosarul Caracal. Bunicul Luizei Melencu, evacuat din sală

Bunicul Luizei Melencu a fost evacuat din sala de judecată la ultimul termen al Dosarului Caracal în care Gheorghe Dincă este judecat.

Bunicul Luizei Melencu a fost evacuat din sală, la ultimul termen din Dosarul Caracal.

Patru polițiști au fost audiați în Dosarul Caracal. Polițiștii din județul Olt au fost audiați ca martori în dosarul răpirii și uciderii celor două fete. Miercuri, 17 martie, la Tribunalul Olt a avut loc un nou termen în dosarul lui Gheorghe Dincă.

În total, la audieri, au fost chemate opt persoane care au calitate de martori în proces, conform impact.ro.

Cei patru polițiști au participat la descinderile de la casa lui Gheorghe Dincă, după ce Alexandra Măceșeanu a sunat la 112.

Încă un termen în Dosarul Caracal

Mărturiile celor patru nu l-au convins pe bunicul Luizei Melencu, cea de-a doua fată dispărută. Bătrânul a mărturisit că nu crede nimic din cee ace au spus aceștia în fața judecătorilor. Mai mult, el crede că aceștia au pus la cale un scenariu și au jucat un rol.

„Au venit toți cu lecția învățată, au făcut toți aceleași afirmații, pe care noi nu le vom lua în considerare. Sunt toți murdari”, a precizat Stelian Iordache.

Pe de altă parte, avocata familiei Luizei Melencu a afirmat că Dincă ar fi primit consultații juridice, în penitenciar, de la avocatul familei Măceșeanu, Aurel Moldovan.

„Dincă, în perioada 1 ianuarie și până în prezent a avut zeci de minute de consultanță din partea unui alt avocat decât avocatul pe care l-a avut. Și care venea la dumneavoastră și mă făcea pe mine una și alta. Am verificat, a avut două vizite la penitenciar și zeci de minute convorbiri cu acel avocat. (…) Cu Moldovan, zeci de minute cu Moldovan, zile în șir a vorbit Dincă din penitenciar.

Este dovada în dosar. În timp ce cu propriul lui avocat, judecătoarea i-a permis astăzi, motiv pentru care Dincă ar putea să ia zeci de mii de euro de la statul român. I-a permis să vorbească la microfon cu avocatul, deci dacă acesta e drept la apărare, eu mă îndoiesc”, a precizat Carmen Obârșanu.

Avocata a mai spus că polițiștii audiați au dat vina, în sala de judecată, pe procurori.

Bunicul Luizei Melencu evacuat din sală

Spre finalul ședinței, bunicul Luizei Melencu a fost evacuat din sală. Judecătoarea i-a reproșat că a vorbit neîntrebat. Acesta susține că judecătoarea nu este corectă.

„Vrea să acopere urmele DIICOT-ului, că fetele nu sunt răpite, ci omorâte de Dincă. Dincă care face declarații că i-au fost luate mărturiile sub presiune, bătut și amenințat, acum nu vrea să mai recunoscă, el vrea să vorbească și judecătoarea nu îl lasă în pace. Nu îi dă dreptul la replica”, a spus Stelian Iordache.

Acesta a fost cel de-al șaptelea termen în dosarul Caracal. În ședintele trecute au fost audiați mai mulți martori, printre care și Alexandru Cumpănașu. De asemenea au fost analizate o parte din probe.

În acest dosar Gheorghe Dincă este acuzat că le-a rapit, violat și ucis pe Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu. El este judecat pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.

Următorul termen va fi în data de 7 aprilie când va continua audierea martorilor.