Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”. Cu această informație falsă și alarmantă, site-ul ortodoxinfo.ro a fost anihilat.

Decizia ANCOM a fost luată pe baza decretului de instituire a stării de urgență, care permite autorităților să dispună închiderea unor site-uri de știri care publică știri false. Pănă acum, au mai fost închise site-urile stiridemoment.ro, romania-veche.ro și justitiarul.ro.

Având în vedere că, potrivit celor reținute în analiza realizată de către Grupul de Comunicare Staretegică, o diseminare a știrilor false către diverși receptori, prin intermediul articolelor publicate pe site-ul httos://ortodoxinfo.ro, le transformă în realități pentru aceștia, putând general schimbări comportamentale, iar informațiile distribuite pot induce în eroare opinia publică în contextul COVID-19, fiind indicat în acest sens articolul cu titlul: Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare (…), semnat de Paul Ghițiu, care potrivit aprecierilor exprimate de către Grupul de Comunicare Strategică în analiza sa, prin afirmațiile ”mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială.

Ca să nu mai vorbim de ”tratamentele” lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”, induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune, autorul sugerând că prin măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități ”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate chiar pe cel al primilor 20 de ani din comunism”, se arată într-un comunicat ANCOM.