Evenimentul Zilei > Sport > Încă un român va lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alexandru Novac, în finala probei de aruncare a suliței
Încă un român va lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alexandru Novac, în finala probei de aruncare a suliței

Încă un român va lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Alexandru Novac, în finala probei de aruncare a suliței

Alexandru Novac a reușit, miercuri, să se califice în finala probei de aruncare a suliței și va lupta, sâmbătă pentru o clasare pe podium.

Performanță pentru românul Alexandru Novac (24 de ani), aruncător de suliță, care s-a calificat, miercuri, în finala probei din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. În faza calificărilor, sportivul „tricolor” a încheiat pe locul al 4-ea, după ce a reușit un rezultat de 83,27 metri, cel mai bun al sezonului pentru el. Finala acestei probe este programată să se dispute, sâmbătă, 7 august.

Kriszta Incze a fost învinsă în recalificări la lupte și a pierdut orice șansă pentru câștigarea unei medalii

În anul 2014, Alexandru Novac a participat la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, unde a ocupat locul al 2-lea la aruncarea sulitei. Tot miercuri, la Jocurile Olimpice de Vară, Kriszta Incze a pierdut meciul din recalificări la lupte, la categoria 62 kg, disputat cu Anastasija Grigorijeva din Letonia, scor 14-7 pentru letonă. În urma acestui eșec, românca a pierdut orice șansă la bronz. Mai departe, Grigorijeva va lupta pentru medalie împotriva sportivei din Ucraina, Iryna Koliadenko.

Incze, 25 ani, vicecampioană europeană 2019 la Bucureşti, a luptat bine în prima repriză, încheiată la egalitate, 2-2, dar în ultima repriză a fost surprinsă de câteva acţiuni ale letonei, care s-a distanţat la 8-2. Sportiva noastră a revenit la 6-8, dar apoi alte câteva greşeli au înclinat balanţa în favoarea adversarei, Anastasija Grigorjeva, o sportivă cu multă experienţă, care s-a impus în final cu 14-7 şi va lupta pentru medalia de bronz cu Irina Koliadenko (Ucraina).

Letona Anastasija Grigorjeva, 31 ani, a ocupat locul 8 la Rio 2016 şi locul 9 la Beijing 2008, la categoria 63 kg, fiind dublă medaliată la Mondialele 2014, triplă campioană europeană, ultima oară în 2016 (63 kg) şi campioană la Jocurile Europene 2019 (68 kg).

România are cinci luptători la Olimpiada de la Tokyo

Kriszta Tunde Incze, care în optimi a învins-o pe Marianna Sastin (Ungaria), va ocupa locul 7-8 în clasamentul categoriei 62 kg. Finala de la 62 kg se va disputa între kîrgîza Tînîbekova şi japoneza Yukako Kawai.

România participă cu cinci luptători la JO de la Tokyo, ceilalţi patru fiind la lupte libere, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg), medaliat cu bronz la JO de la Rio.