Încă 70 de sucursale UniCredit Ţiriac

Încă 70 de sucursale UniCredit Ţiriac

UniCredit Ţiriac va începe din acest an să-şi dezvolte reţeaua de agenţii teritoriale.

„Urmărim să deschidem cel puţin 70 de sucursale în 2008. Probabil vom deschide mai multe“, a declarat Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare ale instituţiei de credit în 2007.

El a precizat că banca nu urmăreşte dezvoltarea reţelei sau creşterea activelor cu orice preţ, adică în detrimentul profitabilităţii. UniCredit Ţiriac avea, la finele anului trecut, 141 de unităţi. În 2007, banca a deschis numai opt unităţi, iar aceasta după finalizarea fuziunii dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac. Cele opt unităţi au fost deschise după ce banca a finalizat această fuziune.   Alte instituţii bancare au fost agresive în dezvoltarea reţelei teritoriale în anii anteriori. BRD, de exemplu, a deschis anul trecut peste 200 de unităţi. Planurile UniCredit Ţiriac pentru acest an îi vizează şi pe clienţii cu venituri mici, potrivit preşedintelui executiv al băncii. Până acum, banca s-a adresat clienţilor care aveau cel puţin venituri medii, adică de 250 de euro. În acelaşi timp, banca urmează să dezvolte şi produse adresate micro- întreprinderilor. STRATEGIE Acţionarii nu primesc dividende UniCredit Ţiriac le va propune acţionarilor să nu plătească dividende din profitul obţinut în 2007, potrivit preşedintelui executiv al băncii, Răsvan Radu.

„Intenţionăm să folosim profitul obţinut de UniCredit în România pentru extindere, a spus Radu. Banca a obţinut în 2007 un profit net de 263,1 milioane de lei (80,4 milioane de euro), cifră care reprezintă peste 9% din profitul net preliminar raportat de sistemul bancar autohton. Activele băncii au avansat cu 10,7%, la 12,8 miliarde de lei, a declarat, ieri, preşedintele executiv Răsvan Radu.

Ne puteți urmări și pe Google News