Evenimentul Zilei > Actualitate > În ce școli se va face vaccinarea. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toată lumea
În ce școli se va face vaccinarea. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toată lumea

În ce școli se va face vaccinarea. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Valeriu Gheorghiță a vorbit, astăzi, despre unitățile de învățământ care vor avea centre de vaccinare proprii, dar și despre cele care sunt arondate la unele din proximitate.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat, marți, că din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de şcoli sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate.

Ce a spus Valeriu Gheorghiță despre unitățile de învățământ care beneficiază de sprijinul echipelor mobile

„În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe”, a comunicat Valeriu Gheorghiță.

Şeful CNCAV a precizat că în prima săptămână de şcoală „au fost vaccinaţi, în 3 judeţe, aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în Bucureşti, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara”.

„Vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii”

„În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ în 5 judeţe – Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea. Reamintesc faptul că la nivelul unităţilor de învăţământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate”, a mai spus Gheorghiţă.

În şcoli se desfăşoară acţiuni de informare în mai multe oraşe din ţară cu privire la imunizarea anti-COVID. „S-au desfăşurat, deja, acţiuni de informare în şcoli din 26 de judeţe şi sunt în pregătire acţiuni în alte 18 judeţe”, a conchis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: