Are loc chiar acum o schimbare în învățământul românesc. Elevii vor avea o materie în plus de studiat

Are loc chiar acum o schimbare în învățământul românesc. Elevii vor avea o materie în plus de studiat

Potrivit unui proiect de lege, în curicula de învățământ urmează să fie introdusă și Educația Financiară pentru elevi. Aceștia vor învăța multe lucruri interesante din și despre lumea finanțelor. Noua materie ar putea fi introdusă începând de anul școlar viitor.

Respectivul proiect de lege care prevede introducerea în școlile din România a materiei Educația Financiară a trecut de Camera Deputaților și urmează să fie prezentat în Senatul României. Dacă acest proiect de lege va trece, atunci noua materie va fi introdusă în anul școlar viitor.

Mai exact, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial, informează impact.ro.

Ce susțin inițiatorii proiectului

„Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Ne puteți urmări și pe Google News

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, au scris inițiatorii proiectului.

Copiii vor cunoaște diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă.

Noul an şcolar 2021 - 2022 a început luni, cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Pentru cei aproximativ 2.900.000 de elevi şi preşcolari cursurile anului şcolar 2021 - 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni, începând cu data de 13 septembrie.

Semestrul I va avea 14 săptămâni (din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021), iar semestrul al II-lea - 20 de săptămâni (din 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022).

În perioada 25 - 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanţa de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022. În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi în perioada 15 aprilie - 1 mai.

Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8 - 14 aprilie 2022.