Evenimentul Zilei > Actualitate > „Imunitatea” lui Alexandru Cumpănașu, revocată! Unchiul fetei din Caracal, o țintă sigură?
„Imunitatea” lui Alexandru Cumpănașu, revocată! Unchiul fetei din Caracal, o țintă sigură?

„Imunitatea” lui Alexandru Cumpănașu, revocată! Unchiul fetei din Caracal, o țintă sigură?

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) i-a retras garda de corp lui Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei răpite și ucise de Gheorghe Dincă.

Candidatul la președinție a beneficiat temporar de măsuri de protecție și nu a primit mașină din partea instituției, scrie Cancan.

La finalul lunii august, Alexandru Cumpănaşu a anunţat că a cerut protecție din partea Ministerului de Interne deoarece „clanurile mafiote” îl ameninţă atât pe el, cât şi pe membrii familiei sale.

În urma discuţiilor cu conducerea MAI, jandarmii i-au asigurat paza. Însă, la doar câteva zile distanță, unchiul Alexandrei Măceșanu a renunțat la beneficiu din cauză că, din „persoană protejată”, ar fi ajuns „persoană spionată”.

Care sunt motivele pentru care i s-a asigurat paza?

Reprezentanții MAI au răspuns prompt, au explicat ce i-a determinat să-i atribuie protecție solicitantului și, pentru prima dată, au admis că ruda presupusei victime a lui Gheorghe Dincă nu mai beneficiază, în prezent, de gardă de corp.

„În urma solicitării persoanei pentru asigurarea protecției, ca urmare e existenței unor amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală, în conformitate cu art. 19 alin. (2) din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, cu modificările și completările ulterioare, care prevede: «La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul Administrației și Internelor poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condițiile legii», i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei Române”, au explicat reprezentanții MAI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: