Editura Evenimentul si Capital

Importanța relației tată–fiică | Cu românul la psiholog

Eveline Osnaga
Autor: | | 0 Comentarii | 3499 Vizualizari

Tatăl este personajul ce ocupă un rol foarte important în viața fiicei sale, iar o relație bine pusă la punct poate aduce beneficii celor doi.

Părintele participă la evoluția ei și își pune amprenta asupra comportamentului și al personalității până ajunge ca indirect să-i influențeze deciziile și acțiunile. În literatura de specialitate, acest subiect a fost dezvoltat din diverse perspective, însa, psihanalistul Alain Braconnier în lucrarea sa, „Cum să fii un tată bun pentru fiica ta“, reușește să ofere niște explicații concrete, fiind utile atât pentru tinerii tătici cât și pentru doamnele care au nevoie de niște răspunsuri concrete. „Destinul de femeie al fiecărei fete depinde de relația pe care o are cu tatăl ei. Această relație îi va consolida întreaga existență atunci când, din fetiță, ea va deveni adolescentă, apoi femeie, iubită sau soție. A înțelege relația pe care o fată o are cu tatăl ei înseamnă a înțelege rolul pe care acesta îl joacă în formarea ei ca tânără și, apoi, ca femeie.“

Ce trebuie să învețe o fată din relația cu tatăl ei pentru a se dezvolta armonios?

● Trebuie să aibă de învățat ceva din relația tatălui cu proprii lui părinți.

● Are nevoie de modelul pe care tatăl ei îl va dezvoltă cu mama acesteia în relația de cuplu.

● Trebuie să știe că orice ar face greșit sau rău, cineva o așteaptă acasă și că tot acolo va găsi și sprijinul de care are nevoie.

● Tatăl trebuie să își încurajeze, dar și să-și complimenteze fiica ori de câte ori situația o cere.

● Pentru că relația cu tata va sta la baza relațiilor amoroase pe care fata le va avea, este necesar ca din acestă relație să reiasă aspecte legate de respectul de sine, încredere în propria persoană, abilitatea de comunicare, respectul reciproc, tandrețea, lucrul în echipă (care ulterior fata îl va dezvolta în cuplu).

● Nu există un termen limită până când tatăl ar trebui să fie implicat în viața fetei, ci mai degrabă o limită care ține de cât de mult trebuie să se implice în funcție de vârsta acesteia.

● Un alt aspect important este ca din acestă relație să învețe să facă lucruri noi, dar care să fie mereu utile. De la mersul pe role sau bicicletă până la a juca șah, toate aceste activități vor consolida relația și o vor încărca de aminitiri frumoase.

● Poate cel mai important aspect al acestei relații este atunci când fata nu procedează corect într-o situație sau greșește ceva, din relația cu tatăl ei ea va avea nevoia să găsescă sprijin și să învețe să gasescă soluții pentru că, până la urmă, mulți sunt cei care greșesc și puțin știu că orice greșală este o provocare pentru a îndrepta lucurile.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI