Evenimentul Zilei > Actualitate > Importantă pentru atingerea PLĂCERII: Harta EROGENĂ a femeilor
Importantă pentru atingerea PLĂCERII: Harta EROGENĂ a femeilor

Importantă pentru atingerea PLĂCERII: Harta EROGENĂ a femeilor

Zonele erogene secundare ale femeii sunt multe, diverse şi esenţiale pentru atingerea plăcerii.

Este vorba de fapt despre o “hartă erogenă” a femeilor, importantă pentru “atingerea unei stări de extaz”, după cum scriu şi publicaţiile de specialitate.
Cum arată această hartă erogenă? În primul rând este vorba despre părul şi pielea capului, potrivit sfatulpărinţilor.ro. Prin destinderea pe care o procură, mângâierea şi masajul tandru al acestei zone îşi au locul îndeosebi înainte sau după jocul amoros. Potrivit specialiştilor, din motive destul de puţin cunoscute, această regiune extrem de vascularizată pare a fi mai sensibilă la femei.

Mai fină

Un alt “punct” important pe hartă este faţa. Epiderma feţei femeii este mai fină, prin urmare ea este cu mult mai sensibilă decât cea a bărbatului. Acest aspect este valabil şi pentru buze, pentru pielea frunţii, pentru cea a tâmplelor sau chiar pentru pleoape! Gura este şi ea, de asemenea, importantă, la fel şi gâtul – este prima regiune, după faţă şi gură, către care bărbatul coboară înainte de a se aventura mai jos. Ceafa: ca şi în cazul bărbatului, senzaţiile intense care sunt oferite de această zona sunt mult amplificate, mai ales în partea cea mai de sus a coloanei.
Axilele participă din plin la excitare, în principal prin intermediul secreţiilor de feromoni, adică al anumitor substanţe biologice. Mai ales mirosul pregnant al bărbatului puternic este cel care atrage femeia. Braţele: Asemeni pliului genunchiului sau a gleznelor, a căror piele este deosebit de fină, feţele interne şi posterioare ale bratelor se pot şi ele revela foarte sensibile şi receptive la mângâieri.

Cu totul extraordinară

Ca şi în cazul părţii de sus a coapselor, pielea abdomenului şi mai ales cea din partea de jos a abdomenului (la nivelul uterului), este foarte receptivă la toate formele de mângâieri şi atingeri senzuale, la anumite femei. În ceea ce priveşte ombilicul, acesta are o „funcţie” erogenă cu totul extraordinară. Adâncitura şalelor: această regiune este de asemenea un “focar” extrem de important al senzualităţii, care poate fi angrenat în toate tipurile de poziţii erotice.
Fesele- sunt în principal un organ al „chemării” erotice (în cazul ambelor sexe), dar aceasta este valabil mai mult la femei. Regiunea fesieră, care este alcătuită şi din muşchi, provoacă în realitate o gamă complexă de senzaţii erotice. Degetele picioarelor şi coapsele sunt şi ele pe harta erogenă. Mişcările foarte incitante realizate la nivelul feţei interioare a coapselor corespund unui adevărat semnal sexual „bombă”, care este cu atât mai excitant cu cât urcă mai sus.
Sânii – puterea erogenă a sânilor este atât de mare, încât poate conduce, dacă nu la orgasm (în cazul femeilor extrem de senzuale), cel puţin pe pragul acestuia. Această sensibilitate uriaşă, al cărui centru este mamelonul, este susţinută de o adevărată reţea de nervi care este legată direct de centrii sexuali ai creierului.    

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.