Important! Câţi bucureşteni s-au înscris pentru testare. Câte locuri mai sunt disponibile

Important! Câţi bucureşteni s-au înscris pentru testare. Câte locuri mai sunt disponibile

Aşa cum se ştie  deja - Programul “Testăm pentru București!” - de depistare a infecției cu noul coronavirus a demarat cu succes, iar bucureştenii ar trebui să se grăbească deoarece locurile rămase nu sunt chiar aşa de multe.

Până în prezent s-au înscris  9.000 de participanți, mai sunt 2.000 de locuri libere.

Primarul General, Gabriela Firea, a lansat astăzi, la Arena Națională, al doilea program de testare a populației din București prin care se va stabili, pe baze știintifice, care a fost răspândirea virusului în Capitală și gradul de imunizare a populației. Evoluția pandemiei COVID-19 impune stabilirea nivelului de circulație a noului coronavirus, se anunţă printr-un comunicat sosit la redacţie.

Testarea extinsă a cetățenilor este singura metodă, certificată de specialiști, prin care se poate face acest lucru

Primarul General, Gabriela Firea: “Primăria Capitalei și ASSMB, împreună cu primăriile de sector și cu suportul științific al Institutului de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, au lansat astăzi Programul „SUNT IMUN LA COVID?” – un screening sistematic pentru a investiga seroprevalența acestui virus la nivelul Capitalei. Practic, vrem să vedem care este procentajul celor care s-au imunizat și au anticorpi împotriva noului coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este o campanie complementară proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI” - care a generat un interes uriaș în rândul bucureștenilor, astfel încât, după doar 72 de ore, avem deja înscriși 9.000 de participanți

Noul programul vizează testarea pentru anticorpi a 10.500 de persoane, este finanțat de Primăria Capitalei și de primăriile de sector și ține cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).”

Ce trebuie să ştie bucureştenii pentru înscriere

• Persoanele ce vor fi testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei, selectați prin metoda eșantionării într-un număr proporțional cu mărimea sectorului în care locuiesc.

• Persoanele au fost selectate aleator pentru a îndeplini criteriile de vârstă și sex necesare formării unui eșantion edificator pentru studiul care va fi elaborat, la final, de către Institutul de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”.

• Metoda de eșantionare a fost elaborată de EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervențională) în colaborare cu primăriile de sector din Capitală;

• Cei aproximativ 10.500 de voluntari incluși în program sunt împărțiți pe sectoare, în funcție de mărimea acestora, astfel: cei mai mulți vor fi din Sectorul 3 - circa 2.500, iar cei mai puțini din Sectorul 1 - circa 1.200;

• Fiecare persoană din eșantion va primi o scrisoare în care este detaliat proiectul și este invitat să participe ca voluntar, fiind cerut, astfel, acordul său prealabil de participare.

• Cei anunțați se pot înscrie online, pe www.assmb.ro, la secțiunea „Sunt Imun la Covid?”, în vederea completării chestionarului de studiu;

• După înscriere, participanții vor fi contactați de personalul medical din rețeaua școlară a PMB și vor fi programați pentru testare pe baza unui număr de înregistrare alocat fiecărui participant la testare;

• Așadar, sunt incluse în program persoanele care răspund scrisorii de invitație și care își exprimă acordul informat de participare la studiu.

Cum se va derula şi cât va ţine testarea