Imagini inedite cu Ioan Luchian Mihalea hârjonindu-se cu mai mulţi bărbaţi pe malul lacului Snagov. VIDEO

Imagini inedite cu Ioan Luchian Mihalea hârjonindu-se cu mai mulţi bărbaţi pe malul lacului Snagov. VIDEO

Au trecut aproape 23 de ani de la moartea lui Ioan Luchian Mihalea, victimă a unei crime abominabile care a zguduit România în 1993 şi care continuă să suscite chiar şi după atâta timp un interes deosebit. Şocul a fost uriaş atât din cauza felului cumplit în care a pierit îndrăgitul muzician, cât şi din cauza detaliilor puţin ştiute din viaţa intimă a celebrei victime care au ieşit la iveală pe parcursul anchetei.

Mulţi dintre admiratorii fondatorului grupului Song nu par să accepte nici până în ziua de astăzi homosexualitatea strălucitului muzician. Orientarea sexuală a lui Mihalea era însă cunoscută încă de dinainte de 1989, mai ales de fosta Securitate care se mulţumea să-l ţină sub observaţie.

Ulterior, preferinţele sexuale ale victimei au fost dezvăluite de presa care a scris neîntrerupt pe această temă din momentul producerii abominabilului omor. După mulţi ani, chiar de unul dintre ucigaşi a vorbit despre homosexualitatea regretatului artist. „Îl cunoşteam pe Mihalea de la un prieten. Era homosexual, eu sunt bisexual şi am avut o singură dată relaţii intime cu acesta, la el acasă. Atunci am văzut că avea multe lucruri valoroase şi am vorbit cu prietenul meu, Ionel Păun (n.r. – celălalt condamnat pe viaţă pentru uciderea lui Mihalea). Am hotărât să mergem la furat. Ne-am zis că nu era acasă la ora respectivă. Apoi ne-am gândit că şi dacă era… Nu mai conta, şi, oricum, credeam că n-o să aibă curajul să mă spună la Miliţie… Şi s-a ajuns unde s-a ajuns”, povestea ucigaşul Nelu Florian Gavrilă într-un interviu pentru Libertatea.

Născut la 15 decembrie 1991, Ioan Luchian Mihalea a fost fondatorul şi conducătorul grupului vocal Song, dar şi al corului de copii Minisong, din care au făcut parte şi Alina Sorescu, Dana Rogoz sau Gianina Corondan. În perioada comunistă, Song devenise un adevărat fenomen şi se bucura de o popularitate imensă, pentru că ieşea din tiparele vremii. Membrii grupului erau „o gaşcă“ veselă, optimistă, aveau un repertoriu „exotic“ (care includea colinde şi piese străine), purtau costume viu colorate, dansau pe scenă. În primăvara anului 1989, el a pus bazele unui nou grup numit "Bazar", un fel de frate mai mic a celor două deja existente, format în exclusivitate de elevi ai Şcolii Populare de Artă din Capitală.

Ne puteți urmări și pe Google News