Manelele românești fac furori în New York. Politicianul democrat Andrew Yang, în vârstă de 46 de ani, candidat la Primăria New York, dansează pe manele. Demnitarul a postat pe aplicația TikTok un videoclip scurt în care se prezintă alături de mai mulți susținători, dansând pe manele românești.

”Am văzut acest grup drăguț care dansa în timp ce mă aflam prin (orașul – n.r.) Elmhurst și a trebuit să mă alătur”, a scris politicianul Andrew Yang pe contul său de TikTok.

Elmhurst este un oraș din zona cartierului Queens a New York-ului. Aici, majoritatea populației are origini asiatice.

Candidat la primăria New York dansând pe manele 

Andrew Yang este candidatul din partea Partidului Democrat la Primăria New York. Anul trecut, politicianul a mai participat și la candidatura la prezidențiale, însă a câștigat Joe Biden.

Andrew Yang are 46 de ani și este avocat și antreprenor. El s-a născut în New York, după ce părinții săi au părăsit Taiwan-ul în anii 60 și s-au stabilit în Statele Unite ale Americii.

@officialandrewyang

Saw this lovely group dancing while I was in Elmhurst and had to join 😀 #nyc

♬ original sound – Andrew Yang

Andrew Yang a atras atenția presei internaționale după ce a spus că, dacă va câștiga alegerile prezidențiale, va pedepsi companiile media pentru difuzarea informațiilor false. Propunerea lui Yang de a introduce sancțiuni pentru inexactități persistente și distrugătoare care subminează discursul public, a fost anunţată pe site-ului campaniei sale.

„Trebuie să introducem atât mijloace de investigare și pedepsire a celor care încearcă să dezinformeze publicul american. Dacă un număr suficient de cetățeni se plâng de o anumită sursă de informații și știrile sunt în mod evident și deliberat false, ar trebui să existe sancțiuni „, explică candidatul Yang pe site-ul său.

„Avem nevoie de o presă solidă și liberă și de un schimb de informații. Dar trebuie să ne confruntăm cu realitatea că știrile false și dezinformările răspândite de către mass-media sociale amenință să submineze democrația noastră și pot împiedica cetățenii să ia decizii bune cu privire la un set de fapte comune”, a mai spus el.