"Blaga a fost un insolent prin declaraţiile de ieri. El era atunci membru al FSN-ului ca şi şeful său Băsescu. Băsescu era secretar de stat, şi apoi ministru la a doua mineriadă. Aşa că să vii cu asemenea formule, lozinci folosite de alţii la vremea respectivă, cei care erau interesaţi să destabilizeze ţara la trei săptămâni după primele alegeri libere, când cetăţenii s-au exprimat în mod clar şi au realizat acţiunile acelea de vandalism din 13 iunie, pentru că venirea minerilor trebuie luată ca efect al unei cauze, cauza a fost acţiunea anarhică în spatele căreia stăteau forţe interesate în destabilizarea ţării. Şi toţi membrii FSN-ului şi toţi oamenii cinstiţi au fost îngroziţi de acţiunile din 13. Aşa că venirea minerilor a fost motivată de ceea ce s-a întâmplat atunci. Că ei la rândul lor au apelat la violenţă, asta e altă treabă. Cei care au acuzat minerii au dat dovadă de făţărnicie pentru că peste un an i-au aplaudat în Congresul PNŢCD din sala mare a Teatrului Naţional. Unde e atitudinea corectă? Şi Blaga îşi însuşeşte acum sloganurile celor care incitau la destabilizarea ţării? Nu e o făţărnicie curată din partea lui", a acuzat fostul preşedinte.

Ion Iliescu a făcut aceste declaraţii deoarece Vasile Blaga le-a cerut ieri bucureştenilor să nu-l susţină pe Sorin Oprescu în turul doi, pentru că el este candidatul lui Ion Iliescu.

"Omul care a adus minerii în Bucureşti, Ion Iliescu, şi care a făcut atâta rău României vrea să obţină ce nu a obţinut niciodată. Vrea să obţină Bucureştiul prin Oprescu, care nu a vrut niciodată, la orice încercare am făcut în dezbaterile publice, să se delimiteze nici de Ion Iliescu, nici de mineriade. Aliaţii mei vor fi bucureştenii care înţeleg foarte clar că votându-l pe Oprescu îl aleg de fapt pe Iliescu şi şi tot sistemul pe care încă Iliescu îl reprezintă", a spus Vasile Blaga.

Citiţi aici declaraţiile pe care le-a făcut ieri Blaga şi care au stârnit reacţia lui Iliescu.

"Onţanu îl sprijină pe Blaga"!
(15:00)