Evenimentul Zilei > Social > Iisus nu a existat niciodată. Este un mit! Cine spune asta
Iisus nu a existat niciodată. Este un mit! Cine spune asta

Iisus nu a existat niciodată. Este un mit! Cine spune asta

Este greu de acceptat această teorie care contrazice tot ceea ce s-a descoperit şi s-a scris până în prezent despre existenta lui Iisus pe pământ. Aceasta este concluzia unui nou studiu, în care au fost cercetate 126 de texte antice, realizat de o echipă de specialiști biblici condusă de Michael Paulkovich.

"Viața lui Horus, zeu egiptean, este similară cu cea a lui Iisus. În prima instanță, mitologia egipteană susține că Horus s-a născut pe data de 25 decembrie, dintr-o fecioară. O stea de la răsărit a proclamat venirea sa. Trei împărați au venit să-l vadă pe Horus la naștere. La 20 de ani, Horus a devenit un om minune, iar la treizeci de ani a fost botezat, moment după care a început o mare lucrare. Horus a avut 12 ucenici și a fost trădat la fel ca Iisus. În cele din urmă, Horus a fost crucificat și după trei zile a reînviat".

Michael Paulkovich specialist în domeniu, afirmă  că Iisus nu a existat niciodată cu adevărat și că este un mit, care a fost preluat din culturile străvechi. Specialistul susține că dintre cele 126 de texte antice, studiate de-a lungul carierei sale, doar unul dintre ele pomenește despre Iisus.

Textele din Marea Moartă , nu conțin nici o mențiune despre Isus. Chiar și apostolul Pavel nu pomenește niciodată numele de Iisus. Iar în textele romane, scrise între anul 0 și 300, de scriitori celebri: Împăratul Titus, Cassius Dio, Maximus, Moeragenes, Lucian, Oasiți Soterichus, Eufrat, Marcus Aurelius sau Damis de Hierapolis nu este pomenit numele de Iisus.

Michael Paulkovich susține că este imposibil ca niciunul dintre acești scriitori să nu fi auzit despre existența celei mai mari figuri spirituale, aflate în prezent în centrul celei mai mari religii din lume, notează efemeride.ro.