Iată care sunt semnalele la care trebuie să fii atent atunci când vine vorba de sănătatea mintală a copilului tău

Iată care sunt semnalele la care trebuie să fii atent atunci când vine vorba de sănătatea mintală a copilului tău Aplicația care îți aduce pe telefon un întreg laborator școlar. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Este normal să îți faci griji în privința copilului tău, însă poate fi foarte greu să îți dai seama ce se întâmplă cu el. Dr Melinda Rees, psiholog clinician explică la ce reacții ar trebui să fiți atenți în privința copilului dumneavoastră.

Omiterea evenimentelor sociale poate fi un semnal de alarmă. „Dacă observați că acel copil petrece mai puțin timp cu prietenii și membrii familiei și mai mult timp singur, acesta ar putea fi un semnal de avertizare – mai ales dacă a avut prieteni apropiați cu care și-a petrecut timpul”, spune Melinda.

Somnul este important, dar dacă adolescentul tău doarme foarte mult, s-ar putea să-ți ascundă că trece printr-o perioadă mai grea. „Este normal ca adolescenții să dorească să stea până târziu și să doarmă mai puțin, dar dacă copilul tău se chinuie să se trezească și este prea obosit pentru a participa la activitățile care îi plăceau înainte, este un semn de avertizare, ” spune Melinda.

„Majoritatea adolescenților își desfășoară acum cea mai mare parte a interacțiunii sociale online, folosind aplicații precum TikTok, Snapchat, BeReal și Instagram”, explică Melinda. „Dar petrecerea mai multor ore pe aceste platforme poate deforma înțelegerea realității vieții și a relațiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: facebook

„Dacă copilul tău pare stresat sau supărat după ce a petrecut timp pe telefon, dar refuză să fie separat de acesta, conținutul de pe rețelele sociale ar putea avea un impact negativ asupra sănătății mintale a acestuia.”

Notele proaste de la școală

„Accesele regulate de furie la cel mai mic declanșator – sau aparent fără niciun motiv – sunt un semn că acel copil se luptă să-și proceseze emoțiile sau că se luptă să facă față anumitor gânduri și sentimente”, spune Melinda. „Nu uitați să acordați suficient timp pentru a vă calma înainte să vă apropiați și să discutați despre ce se întâmplă.”

Notele proaste ar putea însemna o lipsă de concentrare, dar schimbările consecvente ale notelor și ale comportamentului la școală ar putea semnala că există o problemă. „A menține contactul cu profesorii copilului tău este important pentru toți părinții, deoarece adesea observă schimbări în comportamentul și atitudinea copilului tău față de temele școlare”, spune Melinda.

„Dacă un profesor începe să-și exprime îngrijorarea cu privire la scăderea notelor sau la îndeplinirea termenelor limită, motivul ar putea fi mai mult decât lenea sau abilitățile slabe de organizare. Întreabă-i cum se simt despre ceea ce se întâmplă cu ei”, a spus aceasta potrivit The Sun.