Greșeala uriașă care îți poate strica dispozitivul mobil. Acest obicei îți va distruge bateria telefonului

Greșeala uriașă care îți poate strica dispozitivul mobil. Acest obicei îți va distruge bateria telefonuluiTelefon mobil. Sursa: Pixabay

Dacă obișnuiești să-ți ții telefonul la încărcat destul de des sau chiar peste noapte trebuie să știi că bateria telefonului nostru poate ajunge să se deterioreze în timp. Care sunt cele mai bune moduri pentru a menține dispozitivul mobil în stare perfectă mult timp.

De multe ori de întrebăm de ce bateria telefonului nu rezistă pe o perioadă îndelungată. Contează destul de mult modul în care îți folosești telefonul, însă și aplicațiile pe care le accesezi. Dacă vrei să-ți păstrezi bateria cât mai sănătoasă trebuie să ții cont de următoarele sfaturi.

Cât de des îți încarci telefonul

Îți lași telefonul peste noapte la încărcat și obișnuiești să faci lucrul acesta destul de des? Iată greșeala pe care mulți o fac! Regula este să vă mențineți bateria încărcată undeva între 30% și 90% și să-l încărcați atunci când scade sub 50%, iar încărcătorul trebuie deconectat atunci când ajunge la 100%. Din acest motiv nu este recomandat să lăsați conectat telefonul peste noapte mai multe ore.

Este de preferat să evitați încărcați telefonul peste noapte. Dacă faceți acest lucru este cel mai probabil să depășiți pragul de 80% care este cel mai indicat pentru o durată sănătoasă a bateriei.

Când îți poți încărca telefonul

Încărcarea telefonului pe timpul zilei este mult mai indicată decât cea peste noapte. Pentru a vă menține bateria în stare bună cât mai mult timp este important să evitați să încărcați telefonul peste noapte și este recomandat să-l închideți complet sau să-l setați pe „Mod avion".

Un alt mod prin care îți poți deteriora bateria este încărcarea rapidă. Motiv pentru care este indicat să folosiți încărcătorul original al dispozitivului.

Telefonul mobil, un pericol pentru sănătate

Cercetările oamenilor de știință au scos la iveală faptul că riscul de tumori cerebrale la persoanele care folosesc un telefon mobil de 10-12 ani, este în creştere cu 20%. Și asta nu este totul.

O imagine a creierului, făcută în timpul convorbirii la celular, arată că partea creierului, alături de care a fost ținut telefonul este roşie, ceea ce înseamnă că este mai caldă. Acesta este, de fapt, telefonul care încălzeşte creierul. Dar există o statistică interesantă: cercetătorii suedezi au arătat ca la persoanele care folosesc un telefon mobil timp de 10-12 de ani, riscul de tumori cerebrale a fost cu 20 % mai mare.

Creierul unui adult este iradiat cu aproximativ 25%. La un copil de zece ani este iradiat 35-40% din creier. La un copil de 5 ani – 80%. Cauza este că ţesutul cerebral al unui copil este foarte subțire. Deci, absoarbe rapid energia. Şi chiar craniul nu poate proteja creierul. Deoarece el nu este pe deplin dezvoltat. Prin urmare, radiaţia pătrunde adânc. Numeroase studii arată că copiii care folosesc celulare, au redusă capacitatea de muncă activitatea mentală. Aceasta afectează performanţele lor şcolare. Dar, actuala generaţie de copii începe să utilizeze telefonul de la 5 ani.