Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi se gândește să plece de la Glasgow Rangers. Ce se întâmplă cu fiul „Regelui”
Ianis Hagi se gândește să plece de la Glasgow Rangers. Ce se întâmplă cu fiul „Regelui”

Ianis Hagi se gândește să plece de la Glasgow Rangers. Ce se întâmplă cu fiul „Regelui”

Mijlocașului român nu-i merge prea bine în Scoția, la Glasgow Rangers, și ar vrea să încerce o nouă aventură, începând din vara viitoare.

Ianis Hagi (22 de ani) se gândește să se despartă de Glasgow Rangers, echipă la care nu s-a acomodat și în tricoul căreia a avut puține apariții în ultima vreme. Mijlocașul român a fost titularizat de antrenorul Steven Gerrard, joi, în meciul din grupele Ligii Europa, câștigat de scoțieni, pe terenul polonezilor de la Lech Poznan, scor 2-0. Ianis a dublat avantajul formației sale și a fost schimbat în minutul 77.

Se pare că Hagi junior nu se simte deloc confortabil la Rangers și ar vrea să-și relanseze cariera la o altă echipă. Salvarea ar putea veni din Turcia, de la Istanbul BB. Conform ziariștilor de la „Hurriyet”, turcii pregătesc o ofertă pentru internaționalul român, care mai are cu scoțienii un contract valabil până în anul 2024.

Istanbul BB a devenit foarte cunoscută în ultimele zile, în fotbalul mondial, în urma scandalului provocat de arbitrul Sebastian Colțescu la partida cu PSG din grupele Ligii Campionilor. Formația este antrenată de Okan Buruk, fost mare fotbalist turc, component al echipei Galatasaray Istanbul, care a câștigat Cupa UEFA în sezonul 1999-2000. În acea perioadă, la „roș-galbeni” evolua și Gică Hagi, și Gică Popescu.

Apărat public de Gică Popescu

Ianis a avut un randament foarte scăzut în ultima perioadă și la echipa de club, și la echipa națională. Unchiul său, Gică Popescu, președintele celor de la FC Viitorul, i-a luat apărarea fotbalistului.

„Nu știu dacă e un sistem care nu îl avantajează, dar ce mi se pare interesant e că atâtea tunuri sunt puse pe Ianis, ceea ce mie mi se pare deplasat. Atâta lume este pusă pe Ianis… Dumnezeule! De parcă doar Ianis e la echipa național Rădoi nu are nicio problemă cu Ianis, iar Ianis nu are cum să aibă o problemă cu Mirel Rădoi. Atât s-a interpretat și disecat acea declarație a lui cu mingea”, a afirmat „Baciul” pentru „Fanatik”.