Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi, gol de senzație pentru Glasgow Rangers
Ianis Hagi, gol de senzație pentru Glasgow Rangers

Ianis Hagi, gol de senzație pentru Glasgow Rangers

Ianis Hagi a marcat unicul gol care a adus victoria pentru Glasgow Rangers, în meciul cu St Johnstone.

Ianis Hagi, gol de senzație pentru Glasgow Rangers. Internaţionalul român Ianis Hagi a marcat golul prin care Glasgow Rangers a învins-o pe St Johnstone cu scorul de 1-0, miercuri seara, pe Ibrox Park, într-o partidă din etapa a 27-a a campionatului de fotbal al Scoţiei.

Hagi a fost titular şi a marcat în min. 52 al partidei, cu un şut de la circa 18 metri.

Jucătorul român a fost înlocuit în min. 81 cu Glen Kamara. El are 4 goluri marcat în acest sezon de Premiership în 23 de partide.

Rangers este lider detaşat, cu 75 de puncte (27 jocuri), urmată de rivala Celtic, 52 p (25 j), Hibernian FC, 46 p (27 j), Aberdeen FC, 44 p (26 j).

Ianis Hagi, gol de senzație pentru Glasgow Rangers

Rangers conduce detașat campionatul în Premiership, cu 20 de puncte avans față de rivala Celtic. Pe teren propriu, echipa are un parcurs perfect în acest sezon, cu 12 victorii tot atâtea meciuri și un golaveraj de 38-1. De partea cealaltă, St. Johnstone se află la doar două puncte de ultima poziție care asigură calificarea în play-off, ocupată în acest moment de St. Mirren.

În ultimele 10 confruntări directe, Rangers s-a impus de șapte ori. Două jocuri s-au încheiat la egalitate, iar St. Johnstone a câștigat o singură dată. Ianis Hagi nu a fost folosit niciun minut în ultima rundă, în victoria lui Rangers de pe terenul lui Hibernian, 1-0. Însă mijlocașul român speră să evolueze împotriva lui St. Johnstone, mai ales că în ultimul duel direct a reușit să marcheze.

Marele antrenor Mircea Lucescu spunea despre Ianis Hagi că poartă povara numelui tatălui său și că de aceea se vede tracul în jocul lui.

„Poartă povara imensă a numelui, de aceea l-am îndrumat pe Răzvan să se facă portar. Să nu fie comparat în permanență cu mine. Ianis ar fi avut nevoie de un antrenor ca mine, care știe să lucreze cu tinerele talente. Dar a fost prea scump și nu mi-am permis să-l cumpăr. Să nu uităm că pe Gică Hagi eu l-am pregătit pentru Mondialul din America, atunci cînd l-am luat la Brescia de la Real Madrid. Atunci l-am umilit, l-am făcut gras, l-am ținut și rezervă în Serie B, ca să-i lucrez orgoliul, și știm ce a ieșit”, a spus Lucescu.