Ianis Hagi are încredere în tricolori. Care este obiectivul echipei naționale la EURO 2024

Ianis Hagi are încredere în tricolori. Care este obiectivul echipei naționale la EURO 2024 Ianis Hagi. Sursa foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ianis Hagi a declarat că naționala de fotbal a României poate obține performanțe notabile la Euro 2024. Tricolorii au destulă experiență pentru a gestiona presiunea unui Campionat European, deși echipa națională nu a mai bifat participarea la un turneul final de cel puțin opt ani.

Ianis Hagi: Cred că avem suficientă experienţă internaţională

Ianis Hagi apreciază că experiența de la tineret este suficientă pentru gestiona tensiunile unei astfel de competiții. Cu toate acestea, „Prințul” recunoaște că participarea la Euro 2024 implică de două ori mai mult responsabilitate față de turneele de tineret.

„Am intrat în atmosfera de campionat european încă din ziua în care ne-am reunit. Tot ceea ce înseamnă munca de zi cu zi o facem pentru a fi acolo în puteri maxime şi să reprezentăm România cum trebuie. Eu şi colegii mei avem nu doar experienţa turneului final de tineret, dar cred că avem suficientă experienţă internaţională.

Ştim ce înseamnă un campionat european de seniori. Este de două ori mai important decât la tineret, dar cred însă că avem destule experienţă şi ştim să gestionăm un Campionat European. Cred că avem experienţa necesară să gestionăm aşa cum trebuie şi să ştim ce avem de făcut pe teren", a afirmat Hagi.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ianis Hagi. interviu amplu în presa spaniolă

Ianis Hagi /. Sursa foto: Facebook

„Nu cred că trebuie analizat doar meciul Belgiei”

În privința adversarilor din grupele Euro 2024, Ianis apreciază că pe lângă valoarea competitorilor contează și modul în care tricolorii vor aborda fiecare partidă în parte. „Nu cred că trebuie analizat doar meciul de ieri al Belgiei.

Atât Belgia, cât şi Ucraina şi Slovacia, sunt echipe puternice care au participat la campionatele europene şi mondiale. Au jucători cu meciuri foarte multe la nivel internaţional. Au într-adevăr jucători buni. Dar şi noi suntem o echipă bună. Suntem la Campionatul European, cred că va conta şi cum ne prezentăm noi. Trebuie să intrăm pe teren puternici atât mental cât şi fizic", a adăugat Ianis Hagi.

Ianis Hagi, despre selecționerul Edi Iordănescu

Sursa foto: Arhiva EvZ

Ianis hagi, despre obiectivul tricolorilor

Prințul și-a setat ca obiectiv cel puțin ieșirea din grupe. Cât despre participarea tricolorilor cel puțin până în semifinalele turneului, așa cum își dorește Hagi Senior, Ianis subliniat că pentru început este nevoie de prudență. „Obiectivul este să ieşim din grupe. Trebuie să fim realişti, să ieşim din grupe şi apoi vom vedea ce se va întâmpla.

Nu putem vorbi despre sferturi de vreme ce nu ştii pe ce loc vei termina în grupă, sau cu cine vei juca. Concentrarea noastră este să ieşim din grupe. Tata este un vizionar, a avut mereu încredere în generaţia noastră. Dar cred că momentan este greu să vorbim despre sferturi şi aşa mai departe, important este să ieşim din grupe", a adăugat Ianis Hagi.

România va mai juca un meci de pregătire înainte de Euro 2024

Elevii lui Edi Iordănescu vor mai juca o partidă  de verificare înaintea turneului european de fotbal din Germania. Tricolorii vor primi vizita selecționatei din Liechtenstein, vineri, 07 mai, de la ora 21:00 pe stadionul Ghencea.  Primul meci al României la Euro a fost programat pe 17 iunie împotriva ucrainenilor, după care, tricolorii vor juca cu Belgia și Slovcia, pe 22 respectiv 26 iunie.