Lui Andrei Marga i-a mai scăpat un porumbel

Lui Andrei Marga i-a mai scăpat un porumbel

Andrei Marga a dat Guvernul de gol că face angajări în ministere. Florin Georgescu a încercat să dreagă busuiocul.

"Primul-ministru a dat instrucţiuni, nu numai la Externe, ci şi la alte ministere, să aibă loc o deblocare în sensul că se pot face angajări. (...) Dincoace de acea regulă cu 1 la 7. Dacă ne uităm bine în negocierile cu FMI care sunt mereu invocate, acolo este o limită pusă la anvelopa financiară a posturilor, nu la efectivul de posturi. Şi atunci în aceeaşi anvelopă financiară poţi să te mişti", a divulgat limbutul ministru de Externe.

Cu această ocazie, Marga a anunţat că măreşte numărul de secretari de stat de la Externe de la 3 la 4.

Colegul său de cabinet, mai experimentatul Florin Georgescu, a încercat să limiteze pagubele: "Nu se va face nicio derogare. Ne încadrăm în raportul de 1 la 7, dar s-ar putea face diferenţieri de la minister la minister. Undeva vom putea avea 1 la 10 şi în altă parte 1 la 5". Rămâne de văzut dacă această "aplicare elastică a regulii de 1 la 7" se va generaliza în tot sistemul bugetar, sau va rămâne doar la nivelul ministerelor sau agenţiilor, strict pentru a face loc angajării clientelei. Colonelul GRU nu mai e prieten, e colaborator

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Marga a dat serios înapoi în ceea ce priveşte relaţia sa cu colonelul GRU. Într-un interviu la Radio România, el a declarat:"Cu Vladimir Filippov am cooperat, amândoi fiind miniştrii Educaţiei, pentru a elabora acordul de echivalare a diplomelor între România şi Federaţia Rusă (...) L-am reîntâlnit, pot să vă spun, în multe reuniuni internaţionale, dar în ideea de a sprijini o dezvoltare a universităţilor noastre şi în conexiune cu Rusia (...)

Cât a fost posibil, noi am cooperat ca oameni maturi; în rest, asupra identităţii lui, asupra apartenenţei lui, nu mă pot pronunţa." O diferenţă uriaşă faţă de "sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin".