Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 2 septembrie 2022. Care este nivelul radiației în România? Bună întrebare!
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 2 septembrie 2022. Care este nivelul radiației în România? Bună întrebare!

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 2 septembrie 2022. Care este nivelul radiației în România? Bună întrebare!

Te bazezi pe intuiţie şi pe experienţă pentru a face faţă situaţiilor de astăzi. Trebuie să analizezi motivele care îi animă pe cei cu care lucrezi, ca să poţi să le anticipezi acţiunile. Trebuie să iei mai multe informații despre situația cu care te confrunți.

 

02 septembrie

 

 

 

 

 

Pe 2 septembrie s-au născut Keanu Reeves, Jimmy Connors, Carlos Valderama, Alexandru Duţu, Mircea Demetriade, Tiberiu Utan, Vasile Dobrian.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Mamant şi Ioan Postitorul, Patriarhul Constantinopolui. Nimic în “Kalendar”.

 

 

„Evenimentul Zilei” din 2 septembrie 1859 a fost cea mai mare furtună geomagnetică cunoscută de om.

 

În anul 1859, în ultimile zile din august, erupţii solare uriaşe au fost observate. Astronomul britanic Richard Carrington a fost cel care a descoperit acele erupţii solare colosale. De aceea s-a numit „fenomenul Carrington”.

 

Pe 1 septembrie 1859 cu câteva minute înainte de ora 12 ziua, Carrington observă o explozie formidabilă pe Soare şi o întreagă parte din coroana solară a plecat în direcţia Pământului cu o viteză fantastică. De obicei materia solară ejectată de Soare, radiaţiile, ajung pe Pământ în circa patru zile. În cazul imensei erupţii, ea urma să ajungă pe Pământ în numai 17 ore şi jumătate, adică în noaptea de 2 septembrie.

 

Carrington, căruia i s-a adăugat şi astronomul Richard Hodgson au alertat autorităţile engleze. Au ajuns până la Primul Lord al Amiralităţii. Acesta, foarte calm, cu morga britanică, le-a spus: „Oameni buni, ce vreţi să fac? Să trag cu tunurile Home Fleet în… Soare? Spuneţi-mi voi ce să fac şi ordon imediat!”

 

Nobilul britanic avea dreptate. În faţa unui asemenea fenomen suntem neputincioşi acum, ca şi acum o sută cincizeci de ani.

 

În noaptea de 2 septembrie 1859 au fost aurore boreale până şi în insulele Hawai şi în Tasmania. Cerul era luminos, parcă vibra de energie. Furtuna geomagnetică pe Pământ a avut urmări catastrofale. Astăzi se estimează că atunci s-au produs pierderi de multe miliarde de dolari.

 

Tot sistemul telegrafului electric a fost distrus, cauzând pierderi în economie, industrie, presă etc.

 

Noaptea era luminoasă, se putea citi ziarul la New York. Înainte să iasă din funcţiune definitiv, semnalizatoarele telegrafice Morse au scos lungi mesaje, venite de nicăieri. Autorităţile au spus că nu aveau nicio noimă, niciun înţeles.

 

Dar gurile rele spun că erau avertizări şi sfaturi de protecţie. În orice caz, nu s-a păstrat nicio bandă telegrafică, sau sunt bine ascunse de autorităţi.

 

Viaţa pe Pământ a fost foarte afectată. De exemplu, roiuri de păsări, debusolate, s-au strivit de clădiri, peste tot în lume, sute de balene au eşuat, în Africa s-a raportat un ciudat sindrom de sinucidere al elefanţilor care se înecau, în turme mari.

 

Dar ceea ce este mai grav este, că, se estimează, pe 2 septembrie 1859 şi în cele câteva zile care au urmat, pe tot globul, au pierit mai mult de două sută de mii de oameni faţă de rata obişnuită. În special decese subite, stop cardio-respiratoriu, fără vreo cauză evidentă, enorm de multe infarcturi, sinucideri, accidente stupide, naufragii, incendii. S-a raportat o rată mare a naşterilor premature. Pe toată lumea o durea capul şi mulţi s-au plâns de tulburări de echilibru şi de vedere. Mulţi aveau sângerări din nas.

 

Cercetătorii, savanţii, nu s-au pus de acord nici astăzi. Unii spun că fenomenul Carrington se repetă la fiecare o sută cincizeci de ani, alţii la 500, cei mai optimişti la 12.500 ani. În orice caz, este un fenomen periodic!

 

Probabil că astfel de fenomene, mult mai mari, au şters de pe faţa Pământului cele patru civilizaţii care ne-au precedat, spune teoria conspirației.

 

Totuşi, se pare că, una dintre civilizaţii a avut o tehnologie superioară. În jurul Pământului sunt trei centuri de radiaţii, care protejează Pământul de radiația venită din Cosmos. Se numesc Van Allen. Tot teoria conspirației, gurile rele spun că centurile de radiaţii sunt tot ce a mai rămas, matricea energetică, din trei scuturi deflectoare, câmpuri imense de energie, produse pentru apărarea Pământului. De extratereştri, sau de propriul Soare?

 

Unii „savanţi serioşi” spun că ipotezele de mai sus sunt prostii. Dar închid gura şi pleacă supăraţi când le pui o întrebare simplă: „Tell me, de ce sunt trei centuri de radiaţii, şi nu una, cum ar fi normal şi… natural!”

 

În astrologie, multe pete pe Soare sunt prevestirea unor mari nenorociri. Ori, întotdeuna, creşterea mare a petele solare însoţesc erupţiile solare puternice.

 

O erupţie solară imensă, istorică, poate avea efectul unui impuls electromagnetic colosal. Poate distruge tot ce este electronic pe suprafaţa Pământului. Ar scăpa, probabil, câteva din dispozitivele aflate ascunse adânc, în subteran. Civilizaţia noastră ar înceta, am reveni la secolul XIX. Cei care ar supravieţui.

 

Ei, lupi, padawani şi hobbiţi, este drobul de sare solar, nu fiţi îngrijoraţi! Așa răspund celor care m-au întrebat despre nivelul radiațiilor în România. Am întrebat și eu mai departe la Nevada Observatory and Deep Space Communication Complex a lui John Arnold când a fost chestia cu iodul. Răspunsul l-am primit noaptea trecută. Radiația de fond este de la 0,9 până la de trei ori valoarea normală. Variază după deplasarea găurilor din stratul de ozon și a activității solare. În momentul măsurătorilor nu au apărut și alte surse, terestre, de radiații, măsurabile.

 

Acum mă duc să citesc cartea de telefon de la Bruxelles, am primit ieri curierul, să știu și eu pe ce lume suntem și să vă fac părtași și pe domniile voastre. Apoi o să revăd ”Matrix”, doar este ziua de naștere a lui Keanu Reeves, împlinește 58 de ani. După ce o să vorbesc pe Skype cu rudele din State, o să scot refractorul Gina pe terasă și o să stau puțin de vorbă cu Caleea Lactee. Poate văd o gaură neagră și poate știe ceva. O lucrare științifică spune că se poate obține imortalitatea în orizontul unei găuri negre, se pare că timpul se oprește acolo, asta aduce noi informați în căutarea înălțării către fințele de energie pură, dar desprea aceasta altă dată, pentru că după cum știți de acum, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP   2 septembrie 2022

 

BERBEC    Poţi să te implici în discuţii realiste despre viitor, la serviciu sau acasă, este momentul să faci planuri de toamnă. Ai potenţial şi ai şi noroc. Veşti bune despre rude, sau prieteni! Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul relaţional. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Seara trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima, să te relaxeze şi să te mulţumească şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

TAUR     Perioada zilei te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi din jurul tău. Dimineaţa, o veste pare că te interesează. Afacerile sentimentale sunt aspectate favorabil. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie. Poţi începe ceva nou, orice, sau poti finaliza proiecte mai vechi, este la latitudinea ta, stelele îţi lasă liberul arbitru, ca întotdeauna.

GEMENI   Dimineaţa, la serviciu, o discuţie pe teme diverse cu seniori experimentaţi te luminează în unele privinţe. Paradoxal e că te lămureşti în ceea ce priveşte problemele tale sentimentale! Începi cu greutate ziua, tragi de tine ca să faci faţă activităţii zilnice. Aceste eforturi permanente de a-ţi depăşi condiţia, posibilităţile, încep să te coste, în interiorul tău! Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză de lipsă de energie! Dar există şi o parte bună a zilei, în special amorul este bine aspectat, iar carisma personală atinge cote ridicate.

RAC   Astăzi eşti vocal şi insistent. Ai dreptate şi vrei să se ştie acest lucru, să se consemneze! De aceea, ai un moral bun şi eşti cooperant şi binevoitor. Nu pleca la drum lung şi riscant! Nu te lăsa „descifrat” ci introdu tot timpul noi date în jocul social care se numeşte afacere sau dragoste. Cine este previzibil este uşor de condus. Acasă sau la serviciu, nu uita vorba veche: „ca să ajungi rege, trebuie să te comporţi ca un rege!”

LEU   O întâlnire, o şedinţă, poate o audienţă. Darul comunicării e avantajat aşa că poţi argumenta cu succes, mai ales dacă e vorba de veniturile tale, de interesele tale. Fii calm şi zâmbeşte! Ai nevoie de optimism şi de planuri alternative. Evită persoanele negative care te compătimesc şi te descureajează. Sfaturi bune găseşti tot la semnele de foc, în special la Săgetători şi Berbeci. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi, este doar vineri, zi de cumpărături săptămânale, sau micile schimbări în ordinea lucrurilor.

FECIOARĂ   Eşti cu gândul în altă parte, în lumea ta, mai bună şi mai frumoasă. E sănătos pentru spirit să ai un „regat de refugiu”, dar încearcă să nu fii foarte distrat şi neglijent. Te poate costa! Ai o tendinţă către filozofie abisală, depresie, tristeţe nemotivată şi o lene de lumea a treia, dacă creieraşul nu ar fi vigilent şi nu ar pune pe toată lumea la treabă. Tu ai, însa, tendinta să vorbeşti mai mult, să cauţi soluţii la problemele şi incertitudinile tale. Vorbeşte, dacă aşa eşti fericit!

BALANŢĂ  Vorbeşte mai puţin şi nu te lăsa atras de provocări. Bunele tale intenţii sunt înţelese greşit, pentru că lumea este mult mai primitivă şi perversă decât ţi-ai închipuit. Schimbă tactica! Nu trebuie să te repezi, mai ales dacă este vorba să convingi pe cineva. Ai multă energie, iar procesele tale mentale sunt foarte rapide, ceea ce se traduce printr-un debit verbal prea mare – vorbeşte mai puţin, fii mai clar! Trebuie să te bucuri de aceast sfârşit glorios de vară chiar cu vremea şi vremurile astea ciudate, capricioase şi chiar neaşteptate.

SCORPION   Astăzi informațiile curg cu un debit uriaş. Eşti scufundat în multele probleme care te asaltează. Sfatul stelelor este să te ocupi strict numai de problemele care privesc interesele tale! Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Astăzi, nu vorbi, însă, fără să-ţi faci înainte un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. Trebuie să te foloseşti de factorul surpriză!

SĂGETĂTOR   Încearcă să fii obiectiv ca să poţi să faci faţă cu realism problemelor pe care le ai. Azi, vineri, nimic din domeniul financiar, nu împrumuta bani, nu cheltui, nu bănci, sau pariuri! O zi obositoare, dar până la urmă chiar plăcută. Seară de cumpărături mici, poate în oraş, în compania celor dragi. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celor dragi. Se pare că ai de suferit din cauza timpului, nu-ţi ajunge, eşti mereu în întârziere, dar şi din cauza unor situaţii obiective.

CAPRICORN   Te bazezi pe intuiţie şi pe experienţă pentru a face faţă situaţiilor de astăzi. Trebuie să analizezi motivele care îi animă pe cei cu care lucrezi, ca să poţi să le anticipezi acţiunile. Trebuie să iei mai multe informații despre situația cu care te confrunți. Cere şi o părere competentă. În orice caz, ai multă nevoie de relaxare şi odihnă ca să poţi continua cu succes. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente!

VĂRSĂTOR  Nu ezita azi, dacă ai de făcut unele concesii, chiar compromisuri, ca să poţi să-ţi derulezi în continuare interesele tale.   Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Mai ales nu da curs neplăcerilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. O seară mai tensionată, nu primi nicio propunere, provocare, mai bine relaxează-te, odihneşte-te. Ai mare nevoie de somn, să visezi frumos

PEŞTI   Ai dubii, eşti neîncrezător în capacităţile tale. Ai unele probleme mai grele! Totuşi, colegii, cei din jur, sunt siguri că te descurci. Nu vor să te ajute, sau chiar au încredere în tine? Domeniul sentimental este bine aspectat. O schimbare, probabil în bine. Ca să prevalezi, zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important. O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care le primeşti. Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare.