Editura Evenimentul si Capital

Sfaturi pentru tinerii care pleacă din țară. HOROSCOP 18 ianuarie 2019

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10545 Vizualizari

Horoscop Nu m-am îmbolnăvit niciodată pentru că am respectat reguli de supravieţuire, regulile doctorului Focşăneanu din Atena. Conteză igiena personală, disciplina alimentară, ordinea şi curăţenia, nu chinina şi vaccinurile!

18 ianuarie

Horoscop Pe 18 ianuarie s-au născut Gary Grant, Kevin Costner, Oliver Hardy, baronul Montesquieu, Ioan Slavici, Bogdan Lobonţ, F.Brunea-Fox, Paul Petrescu, Corneliu Fănățeanu, Vlad Opran.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Atanasie şi Chiril, episcopii Alexandriei. Zi de post.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Atanasia ciumelor, Chirilă Șchiopu, Ciuma găinilor. Pe 18 ianuarie se sfârşeşte Sărbătoarea Lupului cu Atanasia ciumelor, Chirilă Șchiopu, Ciuma găinilor.

„Cronologic, în afara sfinţilor sărbătoriţi la 18 ianuarie, sunt recunoscuţi ca sfinţi-vindecători Haralambie 10 februarie, Marina 17 iulie, Pantelimon 27 iulie, Cosma şi Damian 1 noiembrie, Varvara 4 decembrie, Sava 5 decembrie şi Nicolae 6 decembrie. Ca o caracteristică a lor putem menţiona focalizarea sacralităţii în direcţia stăpânirii unei singure afecţiuni de către fiecare dintre ei.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 63.

Adică fiecare sfânt acţionează ca un doctor specialist. Atanasie şi Chiril vindecă ciuma găinilor. „Ciuma găinilor”, ce să fie oare? Mi-o amintesc pe bunica Eugenia, din mândrul neam Zavera-Zamora, care îşi arunca pantofii cât colo, ca să fie mai iute la treabă! Uneori îi murea câte un coteţ de găini. Bunica punea să se săpa o gropă mare, cu var cât cuprinde şi îngropa găinile. Apoi spăla cu leşie coteţul. Când o întrebam ce s-a întâmplat îmi răspundea cu năduf: „Aviara, maică, ducă-se pe pustii!”

„Ciuma găinilor”, gripa aviară, este cunoscută de foarte mult timp. Nu este o invenţie sau o ameninţare modernă, cum încearcă să ne convingă unii medici cu interese financiare în vânzarea de vaccinuri.

Industria vaccinurilor este una dintre cele mai bine puse la punct mafii mondiale, cu un profit anual de peste două sute de miliarde de dolari.

De fapt, vaccinarea este nerecomandabilă la anumite categorii de oameni şi animale. Ba, se poate spune cu certitudine că un număr oarecare de vaccinuri, exagerat, slăbeşte organismul. Unii medici americani spun că pot demonstra că excesul modern de vaccinuri este responsabil de infertilitate, de scăderea natalităţii şi a speranţei de viaţă, cât şi de unele rămâneri în urmă intelectuale. Ca să nu mai pomenim de unele morţi "subite"! Acestor medici li s-a pus repede mâna la gură, pentru că nu poţi să compromiţi o afacere cu un profit de sute de miliarde de dolari!

Pe de altă parte virusul suferă mutaţii rapide şi vaccinul devine ineficient, acest lucru mi l-a spus mai demult, un cunoscut medic, un armean, doctorul Manuchian. „Radule, dacă te prind ăştia să te vaccineze, spune-le că ai Delta 32 şi o să scapi!”. Am fost în 54 de ţări, mai ales din Asia şi Africa unde se presupune că sunt focare virale. Am avut "carnetul galben" ştampilat şi la zi! Un cartuş de Kent şi o sticlă de JB fac minuni...

Nu m-am îmbolnăvit niciodată pentru că am respectat reguli de supravieţuire, regulile doctorului Focşăneanu din Atena. Conteză igiena personală, disciplina alimentară, ordinea şi curăţenia, nu chinina şi vaccinurile!

Am pomenit de toate acestea, deoarece mai mulţi tineri mi-au solicitat să le spun regulile mele de supravieţuire în ţări din Asia şi Africa. Dar în mizeria și lipsa de igienă din România cred că sunt la fel de necesare.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nu o să vă vină să credeţi, dar tinerii noştri sunt gata să plece în Somalia şi Etiopia, în Egipt, Tunisia sau Maroc şi chiar în Siria, numai să scape de România. Nu am ce comenta ştim cu toţii din ce motive vor să plece din ţară la dracu' cu cărţi, Doamne iartă-mă! Medici, ingineri, agronomi, acestea sunt profesiile tinerilor care mi-au solicitat sfatul, dar și simpli țărani.

Mulţi au aplicat şi au fost admişi în programe de dezvoltare agricole sau de construcţii, medicale, ale guvernelor africane, sau asiatice, respective. Guvernul nostru nu a fost în stare să ofere condiţii similare!

Dar îmi fac datoria să vă spun regulile mele de supravieţuire, învăţate de la doctorul Focşăneanu din Atena:

 • Apa. Este cel mai important lucru. Pare că cel mai sigur este apa îmbuteliată, mărci europene de seamă. Cute... but wrong! Localnicii falsifică cu îndemânare orice marcă, iar apa franţuzească ”Perrier” poate să provină din cea mai apropiată baltă! Apa din sistemul de distribuţie guvernamental, sigur, neapărat filtrată şi, dacă este cazul, fiartă zece minute, este cea mai bună alternativă. Beţi ceai! Mereu... Dacă este vorba de o dezvoltare agricolă, neapărat un puţ de adâncime care va aduce apă sănătoasă. Dar chiar şi ea trebuie filtrată. Nu faceţi economie la un filtru performant cu ioni de argint, cu osmoză, vă poate salva viaţa.
 • Pâinea. Pâinea este sub diverse forme. De la bagheta pariziană la foaia de plăcintă "lavache" trecând prin galeţii din Eritreea, nişte pesmeţi fără pretenţii. Se cumpără pâinea, se aduce acasă şi se... flambează! Adică se trece prin flacăra aragazului de câteva ori. Pâinea se încălzeşte frumos, iar microorganismele depuse de mâinile murdare prin care a trecut pâinea, sunt, în mare parte, eliminate prin calcinare! Și cuptorul cu microunde, zic unii că ar fi o soluție, eu nu am încercat-o!
 • Mâinile. Spălate cât mai des, mereu, dacă se poate! Folosiţi săpunuri foarte active, gen săpun de Marsilia, nu aveţi nevoie de parfum, ci de un dezinfectant bun! Nu vă mulţumiţi cu şerveţele umede, ele doar întind murdăria pe mâini. Spălaţi-vă mâinile cât mai des, obligatoriu, de câte ori intraţi în casă şi obligatoriu dacă vreţi să mâncaţi ceva! Există și antiseptice, dezinfectante lichide foarte bune, vedeți ce este pe piața respectivă.
 • Îmbrăcămintea. Trebuie să fie adaptată climei. În general, vorbim de o climă foarte caldă şi uscată. Haine largi, comode, neapărat din in, de culoare deschisă, naturală. Inul este campionul hainelor de la tropice. Sigur şi bumbacul este bun, dar să fie de calitate. Totuşi, nu se compară cu inul, v-o spun după cincisprezece ani de experienţă prin deşerturi şi jungle! Strict interzis plasticul! Îmbrăcămintea se aşează noptea în ordine. Înainte de a o îmbrăca se scutură foarte bine. Oricând, vreun scorpion, sau vreun miriapod veninos poate dormi în hainele domniilor voastre. Să nu mai pomenim de vreun şarpe, dar întotdeuna praful!
 • Încălţămintea. Solidă, neapărat din piele de calitate. În ţările respective găsiţi marochinărie foarte bună. Puneţi pe un prieten localnic să cumpere, ştie calitatea şi nu o să fie înşelat la preţ! Dacă suneţi în oraş, puteţi purta şi sandale. Dar la ţară, neapărat ghete - oricând este în jur un scorpion sau altă gânganie care abia aşteaptă să vă înţepe în călcâiul dezgolit.
 • Igiena generală. O să râdeţi, dar nu trebuie să faceţi duş în fiecare zi! În fiecare zi trebuie să vă inspectaţi cu atenţie corpul. Orice rosătură, orice bătătură, coş, bubuliţă trebuie luate foarte în serios. De aceea toate băile mele aveau o oglindă imensă în care te puteai vedea în întregime. Mai ales dacă sunteţi izolaţi într-o dezvoltare agricolă la o mie de kilometri de cel mai apropiat oraş! Trebuie neapărat să aveţi un necesar de medicamente, consumabile şi instrumente chiar, sunt liste OMS, dacă sunteţi izolaţi.
 • Părul. Dacă sunteţi bărbaţi, soluţia este simplă: vă radeţi pe cap şi mai tot părul de pe corp! Tot părul, așa nu o să aveți probleme. Femeile... fac numai cum şi ce vor ele, este o problemă foarte veche!
 • Pălăria şi ochelarii de soare. Sunt absolut necesare în anumite ţări, de fapt în mai toate. Nu faceţi economie. Ochelarii să fie de sticlă "shockproof", cu o nuanţă suficient de umbroasă! Evitați porcăriile de plastic, vă strică ochii. Ochelarii de soare de calitate sunt şi un semn social în unele ţări din Africa şi Orientul Apropiat. Eu am purtat tot timpul în Orient aceiași pereche de ochelari, îi am acum în față. Sunt Ray Ban, Outdoorsman, RB 3030 L. Pălării am avut mai multe, dar niciodată ridicolele pălării „coloniale” ale mele erau mai aproape de ”Borsalino”.
 • Mă opresc aici, că abia a sosit o americană cum vedeţi numai în filme, care este la prima revenire în România, după foarte mult timp. Este nepoata și fina mea Diana Hunter, care s-a îndrăgostit și a venit să ceară nașicului ei un sfat. A alungat-o iarna din Virginia, doar acum i s-a dat concediu. Şi cum a venit mi-a spus un banc:

  "De Black Friday mare coadă în faţă la Walmart. O fată tot vorbeşte la mobil. Un tip, din spate, o bate pe umăr: "Domnişoară vă dau un sfat, dacă tot sunteţi în America vorbiţi engleza. Dacă vreţi să vorbiţi mexicana, întorceţi-vă în Mexic!" Fata se întoarce şi zice: "Domnule, vorbeam în navajo. Dacă vreţi să vorbiţi engleza, întorceţi-vă în Anglia!"

  Poate aţi înţeles bancul, poate nu... America este un continent. Cu multe probleme interne, conflicte şi interese divergente. Dar americanii reuşesc să le ţină la ei, să nu-şi spele rufele murdare în public, să ştie toată lumea. Noi de ce nu putem?

  Fata asta, Diana, este frumoasă și cuminte ca toate domnițele din neamul nostru. A ajuns mică în State, era pe la începutul anilor 90, atunci când am înțeles că o să se aleagă praful de România și am expediat toate rudele unde puteam și mai aveam relații. Nimeni nu regretă, toți îmi sunt recunoscători. Problema lor este de ce nu sunt și eu cu ei. E altă poveste. A crescut în Virginia, prima la școlița ei, prima la concursurile de limba spaniolă pe stat, prima la voluntariat. Înaltă și sculpturală, are 1,80 și cu eternii ei pantofiori roșii cu toc, atinge aproape 1,90. Se îmbracă numai în compleuri sau rochii de diferite nuanțe de roșu. ”Lady in Red” există, nu este numai melodia lui Chris de Burgh, este Diana-Maria Hunter. Da o cheama și Maria, ca și pe mama ei, ca și pe soția mea, ca și pe fiica mea, toate fetele din familia mea sunt botezate Maria. A învățat, a învățat, a învățat! Opt ani de zile la James Madison University, două module, psihologie, sociologie, criminalistică, chimie, fizică, altă psihologie, altă sociologie, altă criminalistică și tot așa. În medie i-au costat pe ai mei studiile Dianei cam 38.000$ pe an. Destul de puțin, pentru că în fiecare an, Diana intra pe lista decanului și se bucura de unele gratuități. Nu a avut timp de băieți, de aventuri, Diana, o berbeacă încăpățânată și voluntară, dorea să facă carieră. Ceea ce a făcut, o să vă povestesc cum, altădată, în orice caz este posesoarea unui Porsche 911, cum altfel, de culoare roșie. Mai mult, după doi ani de activitate a înmânat tatălui ei un cec cu toate cheltuielile făcute pentru studiile ei. Victor, tăticul ei, a plâns, dar așa fac americanii și Diana este o americancă adevarată, de acea a și fost promovată în postul ei de acum.

  Denise Rifai de la Realitatea, replica dura pentru Liviu Dragnea: Haideti la baie sa-mi aratati...

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Horoscop

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI
  Tema zilei
  21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 21:04 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 21:03 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 20:53 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 20:05 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 22:31 Scrisoarea de RECOMANDARE a Laurei Codruţa Kovesi trimisă Parlamentului European 18:27 Stare de ALERTĂ în Rusia. O clădire a Universității Sankt Petersburg s-a PRĂBUȘIT și mai multe persoane sunt PRINSE sub dărâmături. Breaking News 16:22 Turcescu: „Kovesi ar putea candida la prezidențiale" 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA! 23:33 Lazăr RĂSPUNDE acuzațiilor. INTERVENȚIE de ULTIMA ORĂ a procurorului general. ACUZAȚIILE „sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului” 23:30 BREAKING NEWS! SEBASTIAN GHIȚĂ: ESTE INIMAGINABIL ce lucru o FACE SĂ MINTĂ 23:25 Kovesi ÎL TRAGE ÎN GROAPĂ pe Augustin Lazăr. Există un mic detaliu care îl poate distruge pe Procurorul General. News alert în Justiţie 23:20 UPDATE. AMENINŢARE CU BOMBĂ la România TV! Geniştii în alertă! Ion Cristoiu se află în clădirea televiziunii. Breaking news în media 23:11 DEZASTRU pentru Kovesi. ACUZAȚIILE oficiale ale SIIJ. Fosta șefă a DNA ar fi luat sute de mii de lei 22:43 Un MARTOR-CHEIE a făcut DECLARAȚII explozive. Noi informații despre Kovesi și ZBORUL în Jakarta 20:50 UPDATE. A fost RESPINSĂ CEREREA LAUREI KOVESI! ADINA FLOREA, în continuare procurorul de caz 17:30 OPERAŢIUNEA STRICT SECRET, Kovesi şi dosarul în care e suspectă. Fostul şef al Poliţiei Române lansează MAREA BOMBĂ: „Totul s-a organizat la nivel de minister” Breaking news