18 ianuarie

 

 

Horoscop Pe 18 ianuarie s-au născut Gary Grant, Kevin Costner, Oliver Hardy, baronul Montesquieu, Ioan Slavici, Bogdan Lobonţ, F.Brunea-Fox, Paul Petrescu, Corneliu Fănățeanu, Vlad Opran.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Atanasie şi Chiril, episcopii Alexandriei. Zi de post.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Atanasia ciumelor, Chirilă Șchiopu, Ciuma găinilor. Pe 18 ianuarie se sfârşeşte Sărbătoarea Lupului cu Atanasia ciumelor, Chirilă Șchiopu, Ciuma găinilor.

 

„Cronologic, în afara sfinţilor sărbătoriţi la 18 ianuarie, sunt recunoscuţi ca sfinţi-vindecători Haralambie 10 februarie, Marina 17 iulie, Pantelimon 27 iulie, Cosma şi Damian 1 noiembrie, Varvara 4 decembrie, Sava 5 decembrie şi Nicolae 6 decembrie. Ca o caracteristică a lor putem menţiona focalizarea sacralităţii în direcţia stăpânirii unei singure afecţiuni de către fiecare dintre ei.” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 63.

 

Adică fiecare sfânt acţionează ca un doctor specialist. Atanasie şi Chiril vindecă ciuma găinilor. „Ciuma găinilor”, ce să fie oare? Mi-o amintesc pe bunica Eugenia, din mândrul neam Zavera-Zamora, care îşi arunca pantofii cât colo, ca să fie mai iute la treabă! Uneori îi murea câte un coteţ de găini. Bunica punea să se săpa o gropă mare, cu var cât cuprinde şi îngropa găinile. Apoi spăla cu leşie coteţul. Când o întrebam ce s-a întâmplat îmi răspundea cu năduf: „Aviara, maică, ducă-se pe pustii!”

 

„Ciuma găinilor”, gripa aviară, este cunoscută de foarte mult timp. Nu este o invenţie sau o ameninţare modernă, cum încearcă să ne convingă unii medici cu interese financiare în vânzarea de vaccinuri.

 

Industria vaccinurilor este una dintre cele mai bine puse la punct mafii mondiale, cu un profit anual de peste două sute de miliarde de dolari.  

 

 

De fapt, vaccinarea este nerecomandabilă la anumite categorii de oameni şi animale. Ba, se poate spune cu certitudine că un număr oarecare de vaccinuri, exagerat, slăbeşte organismul. Unii medici americani spun că pot demonstra că excesul modern de vaccinuri este responsabil de infertilitate, de scăderea natalităţii şi a speranţei de viaţă, cât şi de unele rămâneri în urmă intelectuale. Ca să nu mai pomenim de unele morţi "subite"! Acestor medici li s-a pus repede mâna la gură, pentru că nu poţi să compromiţi o afacere cu un profit de sute de miliarde de dolari!

 

Pe de altă parte virusul suferă mutaţii rapide şi vaccinul devine ineficient, acest lucru mi l-a spus mai demult, un cunoscut medic, un armean, doctorul Manuchian. „Radule, dacă te prind ăştia să te vaccineze, spune-le că ai Delta 32 şi o să scapi!”. Am fost în 54 de ţări, mai ales din Asia şi Africa unde se presupune că sunt focare virale. Am avut "carnetul galben" ştampilat şi la zi! Un cartuş de Kent şi o sticlă de JB fac minuni…

 

Nu m-am îmbolnăvit niciodată pentru că am respectat reguli de supravieţuire, regulile doctorului Focşăneanu din Atena. Conteză igiena personală, disciplina alimentară, ordinea şi curăţenia, nu chinina şi vaccinurile!

 

Am pomenit de toate acestea, deoarece mai mulţi tineri mi-au solicitat să le spun regulile mele de supravieţuire în ţări din Asia şi Africa. Dar în mizeria și lipsa de igienă din România cred că sunt la fel de necesare.

 

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nu o să vă vină să credeţi, dar tinerii noştri sunt gata să plece în Somalia şi Etiopia, în Egipt, Tunisia sau Maroc şi chiar în Siria, numai să scape de România. Nu am ce comenta ştim cu toţii din ce motive vor să plece din ţară la dracu' cu cărţi, Doamne iartă-mă! Medici, ingineri, agronomi, acestea sunt profesiile tinerilor care mi-au solicitat sfatul, dar și simpli țărani.

 

Mulţi au aplicat şi au fost admişi în programe de dezvoltare agricole sau de construcţii, medicale, ale guvernelor africane, sau asiatice, respective. Guvernul nostru nu a fost în stare să ofere condiţii similare!

 

Dar îmi fac datoria să vă spun regulile mele de supravieţuire, învăţate de la doctorul Focşăneanu din Atena:

 

 

  1. Apa. Este cel mai important lucru. Pare că cel mai sigur este apa îmbuteliată, mărci europene de seamă. Cute… but wrong! Localnicii falsifică cu îndemânare orice marcă, iar apa franţuzească ”Perrier” poate să provină din cea mai apropiată baltă! Apa din sistemul de distribuţie guvernamental, sigur, neapărat filtrată şi, dacă este cazul, fiartă zece minute, este cea mai bună alternativă. Beţi ceai! Mereu… Dacă este vorba de o dezvoltare agricolă, neapărat un puţ de adâncime care va aduce apă sănătoasă. Dar chiar şi ea trebuie filtrată. Nu faceţi economie la un filtru performant cu ioni de argint, cu osmoză, vă poate salva viaţa.

 

  1. Pâinea. Pâinea este sub diverse forme. De la bagheta pariziană la foaia de plăcintă "lavache" trecând prin galeţii din Eritreea, nişte pesmeţi fără pretenţii. Se cumpără pâinea, se aduce acasă şi se… flambează! Adică se trece prin flacăra aragazului de câteva ori. Pâinea se încălzeşte frumos, iar microorganismele depuse de mâinile murdare prin care a trecut pâinea, sunt, în mare parte, eliminate prin calcinare! Și cuptorul cu microunde, zic unii că ar fi o soluție, eu nu am încercat-o!

 

  1. Mâinile. Spălate cât mai des, mereu, dacă se poate! Folosiţi săpunuri foarte active, gen săpun de Marsilia, nu aveţi nevoie de parfum, ci de un dezinfectant bun! Nu vă mulţumiţi cu şerveţele umede, ele doar întind murdăria pe mâini. Spălaţi-vă mâinile cât mai des, obligatoriu, de câte ori intraţi în casă şi obligatoriu dacă vreţi să mâncaţi ceva! Există și antiseptice, dezinfectante lichide foarte bune, vedeți ce este pe piața respectivă.

 

  1. Îmbrăcămintea. Trebuie să fie adaptată climei. În general, vorbim de o climă foarte caldă şi uscată. Haine largi, comode, neapărat din in, de culoare deschisă, naturală. Inul este campionul hainelor de la tropice. Sigur şi bumbacul este bun, dar să fie de calitate. Totuşi, nu se compară cu inul, v-o spun după cincisprezece ani de experienţă prin deşerturi şi jungle! Strict interzis plasticul! Îmbrăcămintea se aşează noptea în ordine. Înainte de a o îmbrăca se scutură foarte bine. Oricând, vreun scorpion, sau vreun miriapod veninos poate dormi în hainele domniilor voastre. Să nu mai pomenim de vreun şarpe, dar întotdeuna praful!

 

  1. Încălţămintea. Solidă, neapărat din piele de calitate. În ţările respective găsiţi marochinărie foarte bună. Puneţi pe un prieten localnic să cumpere, ştie calitatea şi nu o să fie înşelat la preţ! Dacă suneţi în oraş, puteţi purta şi sandale. Dar la ţară, neapărat ghete – oricând este în jur un scorpion sau altă gânganie care abia aşteaptă să vă înţepe în călcâiul dezgolit.

 

  1. Igiena generală. O să râdeţi, dar nu trebuie să faceţi duş în fiecare zi! În fiecare zi trebuie să vă inspectaţi cu atenţie corpul. Orice rosătură, orice bătătură, coş, bubuliţă trebuie luate foarte în serios. De aceea toate băile mele aveau o oglindă imensă în care te puteai vedea în întregime. Mai ales dacă sunteţi izolaţi într-o dezvoltare agricolă la o mie de kilometri de cel mai apropiat oraş! Trebuie neapărat să aveţi un necesar de medicamente, consumabile şi instrumente chiar, sunt liste OMS, dacă sunteţi izolaţi.

 

  1. Părul. Dacă sunteţi bărbaţi, soluţia este simplă: vă radeţi pe cap şi mai tot părul de pe corp! Tot părul, așa nu o să aveți probleme. Femeile… fac numai cum şi ce vor ele, este o problemă foarte veche!

 

  1. Pălăria şi ochelarii de soare. Sunt absolut necesare în anumite ţări, de fapt în mai toate. Nu faceţi economie. Ochelarii să fie de sticlă "shockproof", cu o nuanţă suficient de umbroasă! Evitați porcăriile de plastic, vă strică ochii. Ochelarii de soare de calitate sunt şi un semn social în unele ţări din Africa şi Orientul Apropiat. Eu am purtat tot timpul în Orient aceiași pereche de ochelari, îi am acum în față. Sunt Ray Ban, Outdoorsman, RB 3030 L. Pălării am avut mai multe, dar niciodată ridicolele pălării „coloniale” ale mele erau mai aproape de ”Borsalino”.

 

Mă opresc aici, că abia a sosit o americană cum vedeţi numai în filme, care este la prima revenire în România, după foarte mult timp. Este nepoata și fina mea Diana Hunter, care s-a îndrăgostit și a venit să ceară nașicului ei un sfat. A alungat-o iarna din Virginia, doar acum i s-a dat concediu. Şi cum a venit mi-a spus un banc:

 

"De Black Friday mare coadă în faţă la Walmart. O fată tot vorbeşte la mobil. Un tip, din spate, o bate pe umăr: "Domnişoară vă dau un sfat, dacă tot sunteţi în America vorbiţi engleza. Dacă vreţi să vorbiţi mexicana, întorceţi-vă în Mexic!" Fata se întoarce şi zice: "Domnule, vorbeam în navajo. Dacă vreţi să vorbiţi engleza, întorceţi-vă în Anglia!"

 

Poate aţi înţeles bancul, poate nu… America este un continent. Cu multe probleme interne, conflicte şi interese divergente. Dar americanii reuşesc să le ţină la ei, să nu-şi spele rufele murdare în public, să ştie toată lumea. Noi de ce nu putem?

 

Fata asta, Diana, este frumoasă și cuminte ca toate domnițele din neamul nostru. A ajuns mică în State, era pe la începutul anilor 90, atunci când am înțeles că o să se aleagă praful de România și am expediat toate rudele unde puteam și mai aveam relații. Nimeni nu regretă, toți îmi sunt recunoscători. Problema lor este de ce nu sunt și eu cu ei. E altă poveste. A crescut în Virginia, prima la școlița ei, prima la concursurile de limba spaniolă pe stat, prima la voluntariat. Înaltă și sculpturală, are 1,80 și cu eternii ei pantofiori roșii cu toc, atinge aproape 1,90. Se îmbracă numai în compleuri sau rochii de diferite nuanțe de roșu. ”Lady in Red” există, nu este numai melodia lui Chris de Burgh, este Diana-Maria Hunter. Da o cheama și Maria, ca și pe mama ei, ca și pe soția mea, ca și pe fiica mea, toate fetele din familia mea sunt botezate Maria. A învățat, a învățat, a învățat! Opt ani de zile la James Madison University, două module, psihologie, sociologie, criminalistică, chimie, fizică, altă psihologie, altă sociologie, altă criminalistică și tot așa. În medie i-au costat pe ai mei studiile Dianei cam 38.000$ pe an. Destul de puțin, pentru că în fiecare an, Diana intra pe lista decanului și se bucura de unele gratuități. Nu a avut timp de băieți, de aventuri, Diana, o berbeacă încăpățânată și voluntară, dorea să facă carieră. Ceea ce a făcut, o să vă povestesc cum, altădată, în orice caz este posesoarea unui Porsche 911, cum altfel, de culoare roșie. Mai mult, după doi ani de activitate a înmânat tatălui ei un cec cu toate cheltuielile făcute pentru studiile ei. Victor, tăticul ei, a plâns, dar așa fac americanii și Diana este o americancă adevarată, de acea a și fost promovată în postul ei de acum.

 

Dacă vreți să știți cine doarme în camera de oaspeți, fusul orar se răzbună, ținând în brațe pe cățelușa Miki, care este foarte fericită, o să vă povestesc o anecdotă din viața ei.

 

Dar aceasta, poate mâine, pentru că, ştiţi deja, în definitiv, este o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

 

BERBEC   Zi favorabilă ca să-ţi încerci şansele într-un domeniu care te interesează. Încerci să schimbi modul tău de abordare a cheltuielilor, ca să faci economie. Vitalitatea ta este în creştere. Cu Mercur, care nu îți este favorabil, ai toate şansele să te faci mai greu înţeles, asta spus diplomatic. Asta inseamna la Berbeci că nu prea suportă autoritatea, şefii de orice fel ar fi, partenerul de viaţă mai în vârstă, părinţii. Astăzi nu lua nicio decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte!

 

TAUR   Conjunctura favorizeză implicarea ta în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te personal, dar trebuie să ceri şi ajutor pentru că abordarea unor probleme nu intră în competenţele tale. Rezervă, în zona sau domeniul în care ai decizie, ziua numai activităţilor de rutină. Astăzi nu este indicat să începi noi afaceri sau noi relaţii. De asemenea nu este bine să pleci în călătorie. Dacă totuşi eşti hotărât pentru o plecare, este bine să pleci mâine dimineaţă. Excepţie fac cei care au rezervat biletul de călătorie din timp. Nu aveau cum să ştie!   

 

GEMENI   Trebuie să respecţi legea şi în special normele de circulaţie. Nu te aventura la drum lung, decât dacă este absolut necesar. Dacă este să semnezi o hârtie, măcar citeşte-o cu multă atenţie! O a doua parte a zilei activă, după o dimineaţă incertă şi obositoare. Astăzi, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Evită băncile. Nu uita de promisiunile facute. Aspecte profitabile, mai ales în domeniul sentimental. Foloseşte în mod creator o veste sau o informaţie de la prieteni sau din presă, care, pe termen lung, îţi poate aduce oarece mulţumire.

 

RAC  Invită-ţi prietenii la o discuţie, la o plăcintă lângă o cafea. Poţi să le spui problemele şi proiectele tale şi să le ceri sfatul şi sprijinul. Stelele arată că poţi primi ajutorul solicitat. Rigoarea logică şi tenacitatea de care rareori dai dovadă, totuşi, astăzi, te ajută să convingi. Dinamica procesului pe care îl desfăşori te poate scoate uşor din domeniile în care eşti stăpân. Evită să derapezi, ca să nu fi ridicol. Seara, dă curs comodităţii şi dorintei de confort, relaxeaza-te putin, pentru ca ai o perioada viitoare putin comoda.

 

LEU   O zi obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. Dar, o veste bună, despre nişte bani. Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă. O zi socială, până la capăt. Astăzi ai convorbiri „între patru ochi” cu un număr mare de persoane. Lucrurile devin mai serioase decât în mod obişnuit. Realizezi şi înţelegi sensul ascuns al celor ce discuţi şi ce doresc de fapt persoanele respective să-ţi comunice.

 

FECIOARĂ   Astăzi trebuie să eviţi să faci declaraţii de intenţie, sau să discuţi mult şi fără rost. Modul tău de abordare nu este nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct. Mai multă diplomaţie! O dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Fii conservator în idei şi reţinut în exprimare. Atenţie la regimul alimentar şi reduu numărul de ţigarete. Oricum se scumpesc şi ele şi medicamentele, aşa că nu este nicio afacere să cheltuieşti dublu!

 

BALANŢĂ   Un pas mic, un efort minor în fiecare zi, în direcţia intereselor tale strategice. Nu pierde oportunităţile care ţi se oferă. Drumul de o mie de leghe începe cu un pas. Nu mai amâna, fă-l! Nu mai îţi încărca imaginaţia cu scenarii de coşmar, pentru că nu or să aibă loc, în nici un caz. Horoscopul tău, pe termen lung, este bun şi foarte bun. Nimic foarte neplăcut, sau nimic foarte rău. Dar imaginaţia ta nu poate fi strunită aşa de uşor pentru că este ca un incendiu în savană. Trebuie să fii liniştit şi calm cu toate că stelele şi mai ales Luna te împung ca să-ţi mărească stresul cotidian. Principiile negativă trebuie arse. Sala, sauna, masaj, dar şi ceaiuri liniştitoare (tei şi sunătoare, neapărat plante din România).

 

SCORPION    Zi pentru munca în echipă. Adică, poţi să profiţi de munca altora. Cu ironia ta obişnuită. Azi îţi merge, lumea are alte priorităţi, vremea este rea şi zăpada e o problemă mai importantă. Trebuie să fi mai vigilent şi mai pe fază decât de obicei ca să eviţi o pierdere. Aspectele negative sunt în casa banilor şi a proprietăţilor şi în cea a prietenilor şi a relaţiilor sociale – aşa că trebuie să-ţi îndrepţi atenţia şi să-ţi pui abilităţile la maximum pe aceste domenii. Pe de altă parte ai posibilitatea să te relaxezi şi să te odihneşti, să te simţi bine – este o perioadă de timp când aspectele lui Venus te fac mai drăgălaş şi vesel tare de tot!

 

SĂGETĂTOR    Încerci să-ţi planifici activitatea, dar vremea te îngrijorează şi îţi poate produce întârzieri. Planifică şi întârzierile! Cei care au succes au obiective precise şi nu pierd nimic din vedere! Eşti harnic şi motivat, iar conjunctura stelelor indică succes.  Afacerile obişnuite, de rutină, sunt avantajate. Ascultă şi ia aminte. Fii precis, concis şi eficient. Evită discuţiile cu anturajul apropiat despre viitor. Carpe Diem! Nu uita că viitorul şi trecutul sunt categorii filozofice – trăim tot timpul în prezent. Atenţie la o posibilă dispută în familie sau în anturaj cu partenerii sau colegii.

 

CAPRICORN  Astăzi dispui de o mare capacitate de efort şi de forţa calmă, senină, care caracterizează, uneori, zodia. Concentrează-te pe problemele tale urgente, nu te dispersa păgubos şi ineficient. Astăzi continuă, pe alt registru, disponibilitatea ta pentru comunicare si usurinţa transpunerii în vorbe a unor trairi. Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tale tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, pe seară, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului virtual să-ţi vindece rănile sufleteşti.

 

VĂRSĂTOR   O zi care se anunţă liniştită. Poţi să faci în voie cumpărăturile de completare de vineri şi să te ocupi şi de problemele celor apropiaţi. Trebuie să să faci puţină mişcare, sală, gimnastică. Abordarea sistematica a situatiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. O zi indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat, astăzi cel puţin, aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii.  A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, plimbărilor prin supermarketuri, poate pentru cumpărături de completare, după consumul din weekend. Pentru cei născuţi în ultimul decan al zodiei configuraţia generală a horoscopului arată o zi favorabilă : câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. 

 

PEŞTI   Conjunctura, Neptun din zodie bine aspectat cu Marte, arată că astăzi rezolvi, sau faci ceva, de care te simţi mândru. Nu o să primeşti laude şi mulţumiri, dar bine că tu eşti mulţumit! Fie că vrei, fie că nu, fie că ştii, fie că nu, eşti – fie în centrul unor probleme şi situaţii importante şi interesante, fie până la urmă totul este lăsat în coadă de peşte şi amânat, cum se face de obicei prin Balcani. Teoretic, rezolvarea acestor probleme se face prin logică carteziană şi judecată rece şi profesională şi mai puţin prin jocul întâmplării, spune Luna în aspecte disarmonice.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: