Hope Hicks este una dintre cele mai apropiate colaboatoare ale lui Trump, cea mai prezentă în ultimele sale deplasări: ea a fost depistată pozitiv miercuri seara, dar Casa Albă a ţinut ascuns acest lucru câteva ore

Cum s-au desfăsurat lucrurile: Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale lui Donald Trump, a rezultat pozitiv la Coronavirus. Hicks, 31 de ani, l-a însoţit pe preşedinte în ultimele dale deplasări. A călătorit cu el în Air Force One, după ce a asistat la dezbaterea televizată cu Joe Biden, la Cleveland, marţi, 29 septembrie. Şi a fost alături de liderul american cu ocazia unui miting electoral în Minnesota.
Iar ca urmare a acestui rezultat, Trump a fost supus la testarea care a avut rezultat pozitiv, atât pentru el, cât şi pentru soţia sa, Melania Trump. În timp ce starea de sănătate a lui Trump şi a soţiei sale – potrivit comunicatului dat de Casa Albă – este bună şi amândoi îşi continuă activitatea, Hicks se pare că se simte rău, potrivit celor relatate de corespondentul la Casa Albă al ABC.
Joi, 1 octombrie, însă, într-o legătură telefonică cu Sean Hannity pe Fox, Donald Trump  a făcut referire la rezultatul pozitiv al testului la care se supusese Hicks.

Buletinul de sănătate al lui Hicks a fost ţinut secret 24 de ore

Adevărul este că  la Casa Albă exista deja buletinul despre starea lui Hicks încă de miercuri seara, dar a fost ţinut secret cel puţin 24 de ore, până când reporterii de la Bloomberg au dat ştirea. Şi nu numai: după diagnosticul pozitiv al lui Hicks, Trump a continuat să călătorească, mergând în New Jersey la o întâlnire cu donatorii.

Rezultatul pozitiv al lui Hicks a fost semnalul testării şi pentru mulţi alţi colaboratori, cu siguranţă pentru toţi cei care au călătorit miercuri cu Air Force One împreună cu aceasta.

Potrivit celor declarate de către analistul medical Jonathan Reine la CNN, „probabil că un anume subiect este mai contagios în ziua în care dezvoltă simptomele. Miercuri, când Hicks a părut să prezinte primele simptome, nu era cazul să mai rămână în avion sau într-o sală pentru conferinţe unde erau prezene atâtea persoane”.

Acum, soţii Trump sunt în carantină, iar Hope Hicks se află în izolare. Se aşteaptă rezultatele testelor culese de la persoanele cu care ea a luat contact în timpul săptămânii, notează Huffingtonpost.