Evenimentul Zilei > Actualitate > Hop, în cel mai mare mall din România! Fără panică, dar cu hârtie igienică din belșug
Hop, în cel mai mare mall din România! Fără panică, dar cu hârtie igienică din belșug

Hop, în cel mai mare mall din România! Fără panică, dar cu hârtie igienică din belșug

Am testat, astăzi, reacția românilor la isteria și panica provocată de Coronavirus într-un raid prin cel mai mare mall din țară și într-unul dintre cele mai mari hypermarketuri.

Se pare că bucureștenii au înțeles că nu e bine să stea prin mall-uri, nu par panicați de virusul Covid19, dar nici prea liniștiți nu-s.

Azi, între unu și două după-amiaza, Mall-ul AFI Cotroceni era aproape pustiu. În magazine, vânzătorii își omorau timpul jucând-se pe telefon, iar holurile, care în urmă cu doar câteva săptămâni, dacă nu chiar zile, erau pline de oameni, erau aproape pustii.

În „Zona de Food”, destinată resturantelor, cafenelelor și fast-food-urile, doar câteva erau erau ocupate. La cele McDonald’s și KFC, unde la ora prânzului cam trebuia să aștepți binișor până dădeai comanda, acum îți rezolvai foamea pe loc. La fel și la celelalte localuri.

Vlad, de 25 de ani, fotograf profesionist, e mulțumit de situație, că nu ma trebuie să stea prea mult până își ia comanda: „Nu mi-e frică de coronavirusu’ ăsta. Mi se pare prea mare tam-tam. Plus că eu sunt tînăr și nu sunt așa expus. Și, la vârsta mea, chiar dacă iau virusul o să-mi treacă. O să fie ca o răceală mai urâtă.

Demn de remarcat este că n-am văzut întot mall-ul, nici la clienți, nici la comercianți, măști de protecție. Doar în prestigioasa librărie Cărturești, toți librarii aveau mănuși chirurgicale pe mâini. Remarcabil. „Traficul de clienți a scăzut de când cu nebunia asta. Așa, la ochiometru, cam cu 10-20%. Dar mi se pare normal. E logic, că lumea stă mai mult în casă”, spunea Anais Ramirez, o puștoaică simpatică, în timp ce aranja niște cărți într-un raft și o ajuta pe o bătrânică să găsească „Marele Gatsby”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE