La încheierea reuniunii informale de la Paris a acestor lideri social-democrați, șeful statului francez a subliniat nevoia de „a controla imigrația" în Uniunea Europeană „într-o manieră conformă" principiilor europene, potrivit AFP; citată de Agerpres.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel (SPD a confirmat sprijinul social-democraților pentru Juncker, dar a adăugat că aceștia se așteaptă ca alte posturi importante din UE să fie alocate social-democraților.

„Social-democrații sunt de acord că Partidul Popular European a câștigat alegerile europene și că Jean-Claude Juncker ar trebui să devină președintele Comisiei Europene, dar ne așteptăm ca social-democrații să dețină alte funcții", a declarat el ziariștilor prezenți.

„Martin Schulz a primit sprijinul tuturor celor prezenți aici… drept candidat la postul de președinte al Parlamentului European", a adăugat Gabriel.

Vicecancelarul german a mai spus că social-democrații au căzut de acord că nu trebuie să existe modificări la normele europene privind limitarea deficitului public, dar că aceste norme ar trebui aplicate în mod flexibil pentru a promova creșterea economică.

La reuniune, care s-a desfășurat la Hotel Marigny, reședință a oaspeților străini ai președinției franceze, au participat vicecancelarul german Sigmar Gabriel (SPD) și premierii social-democrați Werner Faymann (Austria), Elio Di Rupo (Belgia), Bohuslav Sobotka (Cehia), Selle Thoring-Smidt (Danemarca), Matteo Renzi (Italia), Joseph Muscat (Malta), Victor Ponta (România) și Robert Fico (Slovacia).