Evenimentul Zilei > International > Hârtia igienică, pe cale de dispariție. Cel mai mare producător anunță o criză unică
Hârtia igienică, pe cale de dispariție. Cel mai mare producător anunță o criză unică

Hârtia igienică, pe cale de dispariție. Cel mai mare producător anunță o criză unică

Cel mai mare producător de celuloză din lemn a anunțat că o posibilă criză a hârtiei igienice este pe cale să vină.

Cel mai mare producător de celuloză din lemn a anunțat că o posibilă criză a hârtiei igienice este pe cale să vină. Conform companiei, criza globala a containerelor de transport ar putea atrage după ea dificultăți ale aprovizionării.

Conform producătorului brazilian Suzano, care are sediul în Sao Paulo, cererea pe piața transportului maritim a fost perturbată din cauza pandemiei și este posibil ca acest lucru să afecteze aporvizionarea cu materie prima la nivel global

Suzano livrează celuloză în principal cu nave de marfă pentru care cererea a crescut, ceea ce duce la întârzieri în transporturile companiei, a declarat directorul executiv Walter Schalka, într-un interviu pentru Bloomberg, citat de Mediafax. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care cererea de hârtie igienică a crescut mult şi se remarcă o tendință de stocare a acestui produs. Întreruperile semnificative ale comerţului cu celuloză ar putea afecta în cele din urmă aprovizionarea cu hârtie igienică, dacă producătorii nu dispun de stocuri suficiente de celuloză.

Reprezentanții Suzano sunt îngrijorați de riscul de a exporta mai puţin în martie, a spus Schalka.

Brazilia este cel mai mare furnizor mondial de celuloză, iar Suzano reprezintă aproximativ o treime din aprovizionarea globală cu celuloză din lemn de esenţă tare, tipul utilizat pentru producerea hârtiei igienice.