Evenimentul Zilei > Actualitate > Harta suspiciunilor de joc dublu în USL la locale
Harta suspiciunilor de joc dublu în USL la locale

Harta suspiciunilor de joc dublu în USL la locale

În unele judeţe, PSD şi PNL se faultează reciproc în campanie. În ciuda nemulţumirilor, de dragul guvernării, se pune batista pe ţambal.

În unele judeţe, liberalii şi social-democraţii acţionează potrivit propriei lor agende şi interese locale. Cazul Buzău este deja arhicunoscut. Primarul Constantin Boşcodeală şi organizaţia PSD Buzău îl susţine făţiş pe independentul Victor Mocanu la şefia CJ în detrimentul candidatului oficial al USL, liberalul Cristian Bâgiu. PNL a reclamat situaţia, iar Victor Ponta i-a solicitat secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, să îndrepte lucrurile. Nimic nu s-a întâmplat însă.

Bunea, săpat de proprii colegi

La Brăila, o situaţie similară, dar cu PNL şi o parte dintre social-democraţi în postura de blatişti. Conform unor surse liberale, candidatul USL Bunea Stancu (PSD) are probleme cu proprii colegi de partid, în timp ce o mare parte a liberalilor brăileni refuză să facă campanie pentru el. Primarul social-democrat Aurel Simionescu a autorizat afişajul stradal al contracandidatului Sergiu Diacomotu ba, mai mult, a blocat intervenţiile lui Bunea care ordonase înlăturarea panourilor. "Independentul" Diacomotu candidează cu sprijinul PDL, UNPR, PNŢCD şi PER.

La Constanţa, fostul prefect, Claudiu Palaz, unul din adversarii cei mai înverşunaţi ai actualului şef de Cj, Nicuşor Constantinescu, a pus securea în cui şi ar putea fi sprijinit de PSD, alături de alţi progresişti, pentru accederea în CJ.

Candidatul- iepure

Pentru a nu-l pierde la inamic, Elena Udrea caută să-l menajeze pe uneperistul Neculai Onţanu la 2, aruncând în luptă un candidat-iepure, – Lucian Iliescu -, nimeni altul decât finul candidatului UNPR. Şi PSD încearcă să-l ajute pe Onţanu: candidatul USL este Dragoş Frumosu care mimează concurenţa, fiind practic inexistent în campania din sectorul 2.Culoar eliberat pentru Solomon

La Craiova, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu îi suflă în ceafă uneperistului Antonie Solomon cu un procent de 39% la 42%. După protocolul semnat de Ponta cu UNPR, Olguţei Vasilescu i s-a sugerat să o lase mai moale, iar echipei de campanie să pună stop, reconfirmarea lui Solomon ca primar făcând parte din înţelegerea perfectată la Bucureşti.

Neîncredere totală la Cluj

Deşi atacurile şi adversitatea dintre Ioan Rus şi Alin Tişe (PDL), preşedintele CJ, sunt de notorietate, liberalii îi suspectează pe colegii de la PSD că au o înţelegere cu PDL pentru alegerea lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca. Cel mai supărat este liberalul Marius Nicoară, contracandidatul lui Boc. La rândul lor, PSD-iştii spun că liberalii îl menajează pe Alin Tişe, lăudat recent de Nicoară.
Citiţi şi:

  • Dans pe sârmă la USL Buzău. Dragnea caută antidotul la tandemul Boşcodeală-Mocanu

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: