Evenimentul Zilei > Economie > Haosul de la terase pune în pericol restaurantele! Vor mai fi deschise interioarele?
Haosul de la terase pune în pericol restaurantele! Vor mai fi deschise interioarele?

Haosul de la terase pune în pericol restaurantele! Vor mai fi deschise interioarele?

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a vorbit despre posibilitatea de a redeschide restaurantele în următoarele săptămâni.

Ministrul Economiei susține că redeschiderea restaurantelor este sub semnul întrebării având în vedere faptul că evoluția cazurilor de infectare este una îngrijorătoare.

„Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut”, a spus ministrul.

„Voi susține prelungirea stării de alertă. Evoluția cazurilor nu îmi arată o scădere în așa fel încât să zicem că ne ducem spre un număr cu două cifre a cazurilor de infectare.

Sper ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli.

Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă.

Am avut întâlniri cu industria HoReCa, am pus la punct la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor. Le avem pregătite.

Din păcate, evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist în privința deschiderii în interior a restaurantelor.

Și mâine vom lua în discuție acest lucru, dar repet, nu sunt optimist că acest lucru va întruni o majoritate în așa fel încât să se poată deschide restaurantele.

Trebuie să ne convingem că cetățenii, turiștii respectă regulile pe terase și apoi discutăm și de deschiderea restaurantelor.

Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor.

Evaluăm situația din două în două săptămâni.

Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen”, susține Virgil Popescu.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: