Evenimentul Zilei > Actualitate > Haos de pe Valea Prahovei! Distracția vine cu sacrificii. Turiștii stau și 10 ore în trafic pentru vacanța de Revelion
Haos de pe Valea Prahovei! Distracția vine cu sacrificii. Turiștii stau și 10 ore în trafic pentru vacanța de Revelion

Haos de pe Valea Prahovei! Distracția vine cu sacrificii. Turiștii stau și 10 ore în trafic pentru vacanța de Revelion

Se circulă bară la bară spre stațiunile de pe Valea Prahovei, iar cele mai afectate locații sunt Comarnic și Bușteni. Una dintre cele mai cunoscute tradiții este ca românii să își petreacă Revelionul la munte, dar aceștia sunt nevoiți să stea și peste 10 ore în trafic.

O parte dintre turiști au ales să unească vacanța de Crăciun cu cea de Revelion, iar alții au ales să plece azi spre munte. Aceștia sunt nevoiți să stea ore bune în trafic, fiind foarte aglomerat în zona Comarnic – Bușteni.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploiești – Brașov.

Mașini în trafic
Sursa: Arhiva EVZ

„Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare, să-și planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare și folosirea unor rute alternative, și să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă urmează să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, transmite Infotrafic.

Număr record de turiști în Poiana Brașov

Turiștii au luat cu asalt pârtiile din Poiana Brașov. Noul sezon de ski a adus un număr record de români, iar acest lucru se observă la cozile infernale de la telecabină sau gondolă. Primele trei zile de schi în Poiana Brașov au adus 12 mii de turişti, cu 3 mii mai mult decât la începutul sezonului trecut.

Anul acesta, pârtiile din Poiana Braşov au fost deschise încă din ajunul Crăciunului, spre deosebire de anii trecuţi, când s-a putut schia abia de Revelion.În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, la turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov au fost 16.500 de intrări, adică aproape 2.300 de intrări pentru fiecare oră de funcţionare.
40 de mii de treceri prin porţile instalațiilor de transport pe cablu şi aproximativ 11 600 de utilizatori, aşa arată bilanţul primelor zile de schi în Poiana Braşov şi Postăvarul, potrivit Digi24.