Hănescu se va duela cu Nadal la Roma

Hănescu se va duela cu Nadal la Roma

Jucătorul român Victor Hănescu va juca pentru un loc în sferturile de finală ale turneului Masters de la Roma împotriva spaniolului Rafael Nadal. Ibericul l-a învins ieri, fără probleme, scor 6-1, 6-3, pe germanul Philipp Kohlshreiber.

Numărul trei mondial, care ţinteşte cel de-al cincilea său titlu în şase ani pe zgura de la Roma, a făcut doar 11 greşeli neforţate ieri, faţă de 28 câte a comis germanul. Nadal (23 de ani) a câştigat lejer primul set, câştigând de două ori pe serviciul adversarului. Philipp Kohlshreiber, numărul 29, a avut o singură şansă de break, în setul doi, însă a irosit-o, iar Nadal s-a impus cu scorul de 6-3.

Nadal, care a pierdut o singură dată pe zgura din capitala Italiei, va da piept cu Victor Hănescu în turul trei al turneului. Românul a trecut, pe rând, de germanul Michael Berrer, scor 6-2, 6-7 (5), 6-3, şi de argentinianul Juan Monaco (cap de serie numărul 16) cu scorul de 7-6 (4), 6-4. Spaniolul, care a nu a mai pierdut pe zgură în luna aprilie de 55 de partide, caută cel de-al 17-lea succes în turneele Masters, el fiind la doar două victorii de recordul lui Andre Agassi.

Rafael Nadal şi Victor Hănescu se vor întâlni pentru a patra oară. Nadal a câştigat toate cele trei dueluri de până acum fără să cedeze niciun set. Două dintre victoriile spaniolului au fost obţinute pe zgură. Nadal s-a impus cu un dublu 6-4 în urmă cu şase ani, la Sopot (Polonia) şi cu un dublu 6-1 chiar la Masters-ul de la Roma, în 2005. Cea mai recentă întâlnire dintre cei doi a avut loc tot în 2005, când Nadal a câştigat cu scorul de 7-6 (5), 6-3 la Masters-ul de la Madrid. Nadal nu a pierdut niciun set pe zgură în cele şase meciuri jucate în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News