Numărul trei mondial, care ţinteşte cel de-al cincilea său titlu în şase ani pe zgura de la Roma, a făcut doar 11 greşeli neforţate ieri, faţă de 28 câte a comis germanul. Nadal (23 de ani) a câştigat lejer primul set, câştigând de două ori pe serviciul adversarului. Philipp Kohlshreiber, numărul 29, a avut o singură şansă de break, în setul doi, însă a irosit-o, iar Nadal s-a impus cu scorul de 6-3.

Nadal, care a pierdut o singură dată pe zgura din capitala Italiei, va da piept cu Victor Hănescu în turul trei al turneului. Românul a trecut, pe rând, de germanul Michael Berrer, scor 6-2, 6-7 (5), 6-3, şi de argentinianul Juan Monaco (cap de serie numărul 16) cu scorul de 7-6 (4), 6-4. Spaniolul, care a nu a mai pierdut pe zgură în luna aprilie de 55 de partide, caută cel de-al 17-lea succes în turneele Masters, el fiind la doar două victorii de recordul lui Andre Agassi.

Rafael Nadal şi Victor Hănescu se vor întâlni pentru a patra oară. Nadal a câştigat toate cele trei dueluri de până acum fără să cedeze niciun set. Două dintre victoriile spaniolului au fost obţinute pe zgură. Nadal s-a impus cu un dublu 6-4 în urmă cu şase ani, la Sopot (Polonia) şi cu un dublu 6-1 chiar la Masters-ul de la Roma, în 2005. Cea mai recentă întâlnire dintre cei doi a avut loc tot în 2005, când Nadal a câştigat cu scorul de 7-6 (5), 6-3 la Masters-ul de la Madrid. Nadal nu a pierdut niciun set pe zgură în cele şase meciuri jucate în acest an.