În cererea sa, gruparea „și-a declarat loialitatea și supunerea față de liderul suprem și guvernul Republicii Islamice Iran”. Mișcarea solicită „azil, protecție și libertate religioasă pentru familiile membrilor săi loiali” și, de asemenea, solicită „cooperare și ajutor pentru combaterea dominației sioniste, pentru a elibera pașnic Țara Sfântă și poporul evreu.”

Cererea face parte dintr-o serie de documente depuse la Curtea Federală a SUA săptămâna trecută, înaintea începerii proceselor împotriva a cinci membri ai grupării Lev Tahor. Aceștia sunt acuzați de răpire, abuzarea unor minori și furt de identitate.

Site-ul Yeshiva World News a fost primul care a dat publicității date despre documentele care includ cererea respectivă.

Lev Tahor, care are aproximativ 230 de membri, s-a mutat în Guatemala din Canada, în 2014, în urma acuzațiilor de maltratare a minorilor din sectă, inclusiv de abuz și căsătorii cu minori.

Martorii susțin că sunt multe cazuri de căsătorii aranjate între adolescenți și membrii mai vechi ai sectei. Grupul respinge tehnologia, iar femeile poartă haine negre din cap până în picioare, lăsându-și la vedere doar fața.