Haga: Prima noapte a lui Ratko Mladici în custodia TPI. VEZI cum arată celula sa

Haga: Prima noapte a lui Ratko Mladici în custodia TPI. VEZI cum arată celula sa

Fostul lider militar al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, a petrecut prima noapte, la Haga, în custodia Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI).

Tribunalul sârb pentru crime de război a respins, ieri, apelul lui Mladici la decizia de extrădare către TPI, iar acesta a fost adus în Olanda aseară, cu avionul, şi apoi încarcerat - singur în celulă - în penitenciarul din Scheveningen, o suburbie a oraşului Haga.

După gratii la Scheveningen se mai află fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadjici, inculpat pentru crime de război, precum fostul preşedinte liberian Charles Taylor, acuzat de crimă, viol şi sclavie sexuală, informează Reuters.  

Vineri, în faţa justiţiei

Ne puteți urmări și pe Google News

"Măcelarul din Balcani" va compărea în faţa instanţei de la Haga vineri, începând cu ora locală 10.00, potrivit unei ordonanțe emise de unul dintre magistrații TPI.  Ratko Mladici (69 de ani) a fost arestat joia trecută într-un sat din nord-estul Serbiei, Lazarevo, după ce s-a ascuns timp de şaisprezece ani. El este acuzat de genocid, crime de război şi crime contra umanităţii comise în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), care a lăsat în urma sa 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de refugiaţi. La prima apariţie în faţa judecătorilor, lui Mladici i se va cere să-şi confirme oficial identitatea şi să înainteze o pledoarie pentru fiecare din capetele de acuzare împotriva sa. El va fi întrebat de asemenea dacă are nemulţumiri în legătură cu condiţiile din închisoare.

Procurorul-şef al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, Serge Brammertz, va susţine azi o conferinţă de presă, a anunţat cabinetul său, într-un comunicat, fără a da alte detalii. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/ZS7yaMlnDEk" frameborder="0" height="349" width="560"></iframe>