Evenimentul Zilei > Actualitate > „Hachiko” de România. Un câine își așteaptă zilnic stăpânul. Bărbatul a fost ucis în propria locuință
„Hachiko” de România. Un câine își așteaptă zilnic stăpânul. Bărbatul a fost ucis în propria locuință

„Hachiko” de România. Un câine își așteaptă zilnic stăpânul. Bărbatul a fost ucis în propria locuință

Un câine din Iași își așteaptă de câteva zile stăpânul, pe care, din păcate, nu îl va mai vedea. Bărbatul a fost ucis în propria casă. Povestea patrupedului care își așteaptă stăpânul se aseamănă, într-o oarecare măsură, cu cea a lui Hachiko.

De câteva zile, un câine din județul Iaşi își așteaptă necontenit stăpânul. Este trist și suferă, însă în situația de față este vorba despre un caz tragic. Ce nu știe patrupedul este că bărbatul nu se va mai întoarce acasă.

Stăpânul, ucis în propria locuință

Stăpânul câinelui, un bărbat din comuna Costuleni, județul Iași, a fost găsit de către oamenii legii, după ce membri ai familiei acestuia au alertat autoritățile. Cadavrul bărbatului de 58 de ani prezenta urme de violență. Oamenii legii au stabilit că în cauză a avut loc o crimă

Bărbatul, un tip agresiv, ar fi fost parte la un conflict cu un alt ieșean, cu câteva zile înainte de crimă, aspect ce i-a ajutat pe anchetatori să ia urma presupusului inculpatului repede. Suspecți de fapta în cauză sunt doi tineri, unul de 36 de ani și un altul în vârstă de 32 de ani, notează observatornews.ro

Victima nu avea familie, locuia singură, dar avea un câine. La trei zile după ce trupul stăpânului său a fost ridicat de către oamenii legii, câinele încă îl așteaptă la poartă. Este trist, suspină, însă nu știe că stăpânul său nu va mai veni. 

Drama lui Hachiko, câinele fidel

Povestea câinelui din Iași seamănă, într-o oarecare măsură, cu povestea câinelui din Japonia, care a făcut înconjurul lumii. „Hachiko: Povestea unui câine” este un film emoţionant despre devotamentul celui mai bun prieten al omului. Drama câinelui Hachiko din Japonia, care a mers timp de nouă ani în gară să-și aștepte stăpânul, a umplut mulți ochi de lacrimi. 

Câinele din Japonia a rămas în memoria populației datorită devotamentului său. În fiecare dimineață, câinele își conducea stăpânul spre gară. Patrupedul își aștepta stăpânul în fiecare zi, tot în apropierea gării, când se întorcea de la serviciu, pentru a merge împreună spre casă.

Totul a durat până într-o zi, când stăpânul, un profesor universitar, nu s-a mai întors acasă, fiindcă un atac cerebral îi răpuse viața la universitate. Hachiko însă, câinele fidel, a continuat să îl aștepte zilnic, la aceeași oră, timp de nouă ani, căutându-l cu privirea prin mulțimea de călători.