Un cuplu din Queensland, care și-a hrănit câinii cu o dietă aproape exclusiv vegană, a primit o amendă de aproape 9.000 de dolari. De asemenea, s-a ales și cu interdicția de a avea alte animale de companie timp de minim 3 ani. James McKenzie și Megan Price au fost acuzați individual de eșec în tratarea unui animal și de nerespectarea direcției de bunăstare a animalelor (AWD) în perioada aprilie-mai 2020, conform ABC Australia.

Roo și Ula erau hrăniți cu cu năut, quinoa, orez și cereale

Puii de câine, numiți Roo și Ula, au fost confiscați de autoritățile veterinare în urma mai multor vizite domiciliare, după ce stăpânilor lor li s-a imputat cruzimea împotriva animalelor. Ca scuză pentru comportamentul lor inuman, proprietarii animalelor au declarat că nu avut resurse să le cumpere carne și alimentație specială. Megan Price a menționat că obișnuiește să pregătească la domiciliu hrană specială pentru câini, însă a refuzat să dea detalii despre ingredientele folosite.

În cadrul vizitelor domiciliare, autoritățile au aflat că cei doi pui de câine erau hrăniți cu năut, quinoa, orez și cereale. Potrivit autorităților australiene, câinii au fost luați de autorități în luna mai și supuși mai multor tratamente specializate. De asemenea, animalele de companie au fost trecute pe o dietă potrivită speciei și nevoilor lor.

Roo nu și-a mai revenit și a trebuit eutanasiat

În momentul salvării lor, ambii câini (foto sus) au fost evaluați de către medicul veterinar Paul Matthews. Acesta a constatat că patrudele sunt „emaciate” și suferă de deficiențe de calciu severe.

Ula s-a însănătoșit și a fost dată spre adopție unei alte familii. Însă Roo (foto stânga) era piele și os, grav subnutrit, de-abia mai putea merge și suferea de supurații pe abdomen din cauza iritațiilor pe piele provocate de preparatele vegane. Din nefericire Roo nu a răspuns tratamentului medical și a fost nevoie să fie eutanasiat.

Sursa: ABC Australia