Evenimentul Zilei > Actualitate > Câinii vagabonzi înfometați terorizează un sat. Au ucis 100 de oi deja
Câinii vagabonzi înfometați terorizează un sat. Au ucis 100 de oi deja

Câinii vagabonzi înfometați terorizează un sat. Au ucis 100 de oi deja

Zeci de oi au fost omorâte la începutul acestei săptămâni de câinii fără adăpost înfometați dintr-o localitate arădeană. Oamenii din Adea sunt terorizați de ferocitatea câinilor care, din cei mai buni prieteni ai omului au devenit vânători sângeroși.

Satul Adea aparţine de comuna Sintea Mare. Peste 100 de oi au fost ucise de zecile de câini vagabonzi care trăiesc aici, notează Aradon.ro. Alte zeci de ovine au fost rănite. Localnicii, arată sursa citată, spun că  majoritatea câinilor au ajuns aici fiind abandonați pe câmp, de oameni din alte părți.  Animalele sunt flămânde, și, în căutatre de hrană, au ajuns lângă sat.

În noaptea de luni spre marţi, câinii au ucis 50 de animale. „Câinii au intrat în grajd pe la 4:00 dimineaţa şi le-au nenorocit. Mă doare sufletul când le văd. La 74 de ani să vin să dorm cu oile în grajd să nu mi le mai atace câinii? Să le păzesc?”, a spus ultimul păgubit, conform sursei citate.

Potrivit Poliției Arad, păgubitul nu a depus plângere, deși a chemat oamenii legii la fața locului. Pe de altă parte, edilul din localitate susține, arată aceeași sursă, că autoritățile sanitar – veterinare i-au recomandat să amenajeze un adăpost pentur câinii vagabonzi ”dar primăria nu are fondurile necesare pentru o asemenea investiţie”.