Guvernul Ungureanu, învinuit de plagiat. Duşa: Cele şapte măsuri din programul de guvernare, preluate din cel al USL

Guvernul Ungureanu, învinuit de plagiat. Duşa: Cele şapte măsuri din programul de guvernare, preluate din cel al USL

Guvernul Ungureanu este acuzat de plagiat. Cele şapte similitudini reclamate de preşedintele Traian Băsescu pot fi explicate prin faptul că o bună parte din cele 15 condiţii prezentate de Victor Ponta la învestitura guvernului Ungureanu în Parlament au fost preluate în programul de guvernare al actualului Executiv, a susţinut astăzi, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

“Eu, în ziua în care s-a dat votul de încredere guvernului Ungureanu, spuneam că o parte din elementele programului acestui guvern sunt elemente preluate din gândirea şi programul de dezvoltare economică şi socială al USL. Sigur că acele şapte măsuri, dacă cei de la putere consideră că sunt bune şi le-au preluat în programul lor, nu sunt decât un plagiat din programul USL şi punctul vom discuta despre ele, în parte, atunci când va fi cazul", a spus Duşa.

El a adăugat că cele şapte măsuri preluate în programul de guvernare nu vor putea duce la deblocarea lucrărilor Parlamentului, USL punând alte condiţii pentru a se reveni la viaţa normală parlamentară.

“Este vorba despre condiţiile legate de funcţionarea Parlamentului, în sensul că nu mai trebuie ocolit, nu mai trebuie abuzat de angajări de răspundere, nu trebuie abuzat de ordonanţe de urgenţă, faptul că au fost modificate brutal regulamentele Camerelor, mai ales cel al Camerei Deputaţilor pentru a se recunoaşte un grup parlamentar care nu are suportul electoratului şi sigur şi acea ultimă dorinţă a noastră de sancţionare a preşedintelui Camerei pentru votul dat la legea pensiilor", a mai spus Duşa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şapte din cele 15 puncte - proiect, prezentate de liderul USL Victor Ponta pe 9 februarie, cu prilejul discursului de învestitură a Guvernului, coincid cu programul de guvernare, a anunţat preşedintele Traian Băsescu, după consultările doar cu reprezentanţii Coaliţiei de guvernare avute la Cotroceni. În opinia şefului statului, aceste conicidenţe ar putea constituin premisele pentru o un dialog Putere-Opoziţie, pe tema revenirii USL la lucrările legislative. Citiți și:

  • Băsescu: Şapte din cele 15 puncte cerute de Ponta coincid cu programul de guvernare