„Dezastrul bugetar pe care l-am anticipat se vede din ce în ce mai evident în incapacitatea Guvernului de a face faţă cheltuielilor nesăbuite pe care le-a declanşat. Cum încearcă să rezolve această criză bugetară? Lovind cultura românească. Punând în pericol funcţionarea instituţiilor culturale din România, instituţii culturale a căror importanţă este fundamentală pentru viaţa românilor. La ora actuală sunt puse în pericol teatre din România, filarmonicile, muzeele, sunt puse în pericol practic toate instituţiile culturale", a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a spus că, în ultimii doi ani şi jumătate, cultura a fost subfinanţată, dar ceea ce se petrece, în acest an, este intolerabil.

"Reprezintă un atentat la cultura naţională. Economia nu poţi să o faci lăsând fără resurse financiare instituţii fundamentale (…) Situaţia este dramatică şi somăm Guvernul României să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget (…) Pot să renunţe la toate celelalte cheltuieli nesăbuite pe care le-au provocat prin tot felul de acte normative stupide, fără nicio noimă, prin care au creat privilegii, prin care au operat discriminări între diferitele categorii de angajaţi din sectorul public", a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban se află, vineri, în Arad. Președintele PNL participă la şedinţe în care au loc analize privind performanţele organizaţiilor PNL din vestul ţării.