Gustul amar din vinete, coșmarul gospodinelor. Ponturi de la marii bucătari
- Emma Cristescu
- 21 iulie 2024, 10:30
România. Cum scoți gustul amar din vinete.Vinetele sunt legumele care se găsesc în foarte multe rețete. Ele sunt sănătoase și au puține calorii. Amărăciunea vinetelor este cauzată de un compus numit solanină, care se găsește în această legumă.
Conțin o substanță toxică
Solanina este o substanță toxică care protejează planta împotriva atacurilor de insecte și a altor organisme. În cantități mici, solanina nu este periculoasă, dar în cantități mari poate provoca greață, vărsături sau dureri abdominale.
Nutriționiștii ne recomandă să nu mâcăm prea munge legume care conțin această substanță torixică. Consumul excesiv de vinete poate duce la iritații gastrointestinale, balonare, flatulență și diaree. Vinetele conțin și histamină, un compus care poate provoca alergii sau reacții adverse la anumite persoane. Persoanele cu intoleranță la histamină ar trebui să evite vinetele.
Cum scoți gustul amar din vinete
Cei care vor să scapă de gustul amar din vinete pot încerca câteva trucuri. Pielea vinetelor conține cea mai mare cantitate de antioxidanți. Este indicat să cumpărați vinete mai tinere, cu piele subțire, lucioasă și vibrantă. Dacă doriți să scapați de gustul amar este recomandat să curățați pielea acestei legume.
Presarea cu sare este o altă soluție pentru a elimina amărăciunea din vinete. Acest proces ajută la eliminarea umidității din vinete și la reducerea gustului amar. Adăugați sare peste aceste legume și ăsați-le timp de aproximativ 30-60 de minute, apoi clătiți-le ușor și gata.
O altă metodă
O altă metodă pentru a reduce amărăciunea vinetelor este înmuierea bucăților în lapte. După ce ați tăiat legumele, înmuiați-le în lapte timp de 30 de minute înainte de gătire. Scoaterea semințelor din vinete este un alt truc eficient pentru a elimina gustul amar. Trebuie să tăiați vinetele pe lungime și să scoateți cât mai multe semințe, potrivit Plantfoodathome.com.
Vinetele chinezești sau japoneze lungi și subțiri sunt mai puțin amare. Acestea sunt recomandate de bucătari, mai ales dacă vrei să faci o rețetă mai complexă.