Gustările sănătoase, ucigașul din umbră. Afecțiunile grave la care ne expunem

Gustările sănătoase, ucigașul din umbră. Afecțiunile grave la care ne expunem Sursă: Rido | Dreamstime.com

Gustările sănătoase, ucigașul din umbră. Deși sunt prezentate ca fiind sănătoase, alimentele ultra-procesate și snackurile sau batoane favorizează diferite afecțiuni care ne pun în pericol sănătatea.

Gustările sănătoase, ucigașul din umbră. Gustările tipice pe care le vedem pe raionul de la supermarket au o densitate calorică ridicată. Acest lucru înseamnă, practic, că aceste gustări sunt foarte bogate în calorii. Potrivit experților în nutriție, pâinea neagră și alte alimente considerate sănătoase sunt periculoase pentru inimă. Un studiu recent a descoperit că batoanele pe bază de cereale, batoanele proteice și iaurtul cu un conținut redus de grăsime sunt periculoase.

Gustările sănătoase, ucigașul din umbră. Sunt pline de sare și zahăr

Deși par inofensive, sunt pline de sare și zahăr care cresc riscul hipertensiunii arteriale. De asemenea, pot cauza atacuri de cord sau infarct. Oamenii de știință australieni au constatat că femeile care mănâncă alimente ultra-procesate, inclusiv gustări considerate sănătoase, au un risc cu 39% mai mare de a dezvolta aceste boli. Studiul a inclus diete urmate timp de 15 ani de 10.006 femei cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani.

Anushriya Pant, de la University of Sydney, a declarat pentru European Society of Cardiology Congress din Amsterdam: “Alimentele ultraprocesate pot avea un conținut mai scăzut de fibre, dar sunt bogate în sare, zahururi și toți acei factori despre care se știe că sunt anti-cardioprotectoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

O mulțime de alimente cărora li se face reclamă ca fiind sănătoase, în realitate au un conținut bogat în sare. Știm că valorile mari de sare înseamnă hipertensiune”.

Alimentele ultraprocesate cresc riscul de diabet și cancer

Specialista a avertizat că riscul pentru britanice poate fi semnificativ mai ridicat dacă dieta lor conține în general un procent de 57% alimente ultraprocesate. Înseamnă o treime peste cea mai mare valoare luată în calcul de studiul australian.

Trucul de la casele de marcat. Metoda de a manipula clienţii

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky | Dreamstime.com

Studii anterioare au făcut o conexiune între alimentele ultra-procesate și afecțiuni ca obezitatea, diabetul tip 2 și cancerul.

Katharine Jenner, director al Obesity Health Alliance, a criticat dublul standard al companiilor din industria alimentară. “Nu mai este posibil ca, în lumina acestor date, companiile să pretindă că oferă produse  ‘sănătoase’.”

În concluzie, dacă vreți să slăbiți, dar și să evitați afecțiuni grave, cel mai bine este să evitați gustările nesănătoase, bogate în zahăr, grăsimi sau sodiu, conchide publicația britanică The Sun.