Gruparea criminală japoneză care există de 400 de ani. Traficul de droguri crește pe zi ce trece

Gruparea criminală japoneză care există de 400 de ani. Traficul de droguri crește pe zi ce trece Sursa. Pixabay

Unele țări se confruntă cu mafia, în timp ce Japonia are Yakuza, un grup complex al unora dintre cele mai puternice bande criminale din țară care există de mai bine de 400 de ani.

Grupul are o istorie de ajutor umanitar, furnizând provizii precum hrană, apă și pături oamenilor din regiunea Tōhoku, care au avut viețile devastate în tsunami-ul din 2011 și fiind primul pe scena după cutremurul de la Kobe din 1995.

La scurt timp după ce eforturile lor în regiunea Tōhoku au început să înceteze, Yakuza a trimis oameni în centrala nucleară Fukushima Daiichi din Ōkuma, care își pierduse alimentarea cu energie și capacitatea de a răci trei reactoare în tsunami. Problemele au condus la cel mai grav accident nuclear de la dezastrul de la Cernobîl din 1986, dar Yakuza nu a ezitat să răspundă din cauza „Codului Ninkyo”; un principiu care este deținut de fiecare membru al grupului și care le interzice să permită oricui altcuiva să sufere.

Manabu Miyazaki a scris peste 100 de cărți despre Yakuza și grupurile minoritare și consideră că brațul util și dăruitor al Yakuzei își are rădăcinile în istoria sa, spunând: „Yakuza sunt părăsiți în societate. Au suferit și doar încearcă să ajute alți oameni care au probleme. Grupul a început cu membri care erau considerați a fi din cel mai slab grup social, cunoscut sub numele de Burakumin.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că, la început, erau formați din călăi, măcelari, lucrători duri și cei care lucrau cu morții; oamenii care erau considerați „necurați” în societatea budistă și șintoistă. Izolarea forțată a început în secolul al XI-lea, dar s-a înrăutățit cu mult în anul 1603, când au fost stabilite legi pentru a-i scoate pe Burakumin din societate și i-au forțat pe mulți să trăiască în orașele lor.

Crima a înflorit după 1603 ca ​​urmare a excluderii, unii fii ai lui Burakumin amenajând tarabe pentru a vinde articole furate, în timp ce alții au înființat case de jocuri de noroc ilegale. Acest lucru s-a dezvoltat la începutul bandelor organizate; grupurile în care s-au născut primii Yakuza, potrivit Uniland News.

Înjumătățirea membrilor

Potrivit The Independent, descendenții lui Burakumin se confruntă și astăzi cu discriminarea. În special, descendenții Burakumin domină calitatea de membru Yakuza. Grupul a devenit un grup de organizații criminale cu obiceiuri și coduri care au rămas de-a lungul istoriei și au permis membrilor să devină o familie.

Membrii și-au acoperit pielea cu tatuaje și aveau un deget lipsă pe mâna stângă, în timp ce crimele lor includ traficul de droguri, traficul de persoane și extorcarea. În 1991, a fost adoptată prima așa-numită lege „anti-Yakuza”, făcând ilegală implicarea unui gangster în anumite tipuri de afaceri legitime, iar în anii următori au apărut o serie de alte legi pentru a restricționa grupul. Drept urmare, numărul de membri a fost raportat la un nivel minim în ultimii ani.