Am fost în Spania cu familia, unde am stat zece zile – două în Valencia şi opt în Benidorm. Am călătorit cu avionul şi cu autocarul. Acolo am făcut plajă, ne-am plimbat cu submarinul şi am vizitat două fabrici de ciocolată, „Turron“ şi „Valor“. Am mers, de asemenea, şi în parcurile de animale marine şi exotice „Mundomar“ şi „Terra Natura“, parcurile de distracţii „Terra Mitica“ şi „Aqualandia“, acvariul „L’Oceanografic“ din Valencia şi safariul din Aitana.

Dans cu leii-de-mare


M-au impresionat foarte mult elefanţii din safari, care s-au dovedit a fi foarte înţelegători cu noi şi alături de care am făcut şi câteva fotografii. La fel de mult mi-au plăcut şi leii-de-mare. Ne-am înţeles foarte bine! Am înotat împreună, am dansat. S-au arătat extrem de tandri, ne-am şi pupat… probabil erau femele. Nu pot să spun că a fost ceva care nu mi-a plăcut, ba din contră! Am constatat cu uimire că, deşi totul este construit pe un teren stâncos, culturile de fructe şi legume sunt mai întinse ca la noi, acoperind suprafeţe mult mai mari pe terenurile agricole.

Turnir la castel

Una dintre experienţele amuzante ale vacanţei s-a petrecut în timpul vizitei efectuate la un castel, loc în care era programată simularea unui turnir. Două echipe rivale trebuiau să lupte pentru mâna prinţesei şi eu am fost ales din public pentru a mă număra printre concurenţi. Mă aşteptam să urc pe cal şi să mă lupt cu săbii, însă, de fapt, a trebuit să sar cu sacul, să mă care cineva în spate.

Noroc că n-a fost invers, pentru că respectivul era mult mai solid… După ce am câştigat toate probele, am fost trimis în tribună în aplauzele publicului, iar apoi a început adevăratul turnir. A fost impresionant ce s-a întâmplat acolo, pentru că am avut parte de un spectacol pe cinste. Mi-ar plăcea să revin în Spania şi recomand cu căldură această destinaţie, deoarece oamenii de acolo sunt drăguţi şi primitori, iar Sangria este super!

CAZARE

Hotel cu spa şi loc de joacă

> Noi am stat la Hotelul Deloix Aqua, construit pe trei niveluri, foarte drăguţ, cu multe plante naturale, piscine, loc de joacă pentru copii, miniclub, spa, un hol mare unde seara aveam parte de program artistic. Cu doi euro mă puteam relaxa numai pe fotoliul de masaj.

> Puteţi alege Hotelul Sol, de trei stele, situat la 25 de metri de plaja Levante şi foarte aproape de centrele comerciale.

RESTAURANT

Paella şi jamon serrano

> În ceea ce priveşte mâncarea, puteţi gusta de la preparate tradiţionale până la cele internaţionale. Paella, preparată din orez, şofran, ulei de măsline şi carne sau fructe de mare, este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare spaniole.

> Bucătăria spaniolă este foarte variată, astfel că vă puteţi delecta cu tortilla de patata (omletă de cartofi), jamon serrano (şuncă sărată uscată) sau gazpacho (supă de roşii).

SFATURI

Plimbare, plajă şi scufundări

> Pe lângă celebrele sale plaje, întinse pe cinci kilometri, Insula Benidorm este cunoscută şi pentru peisajele marine, care constituie un adevărat paradis pentru scufundători.

> Nu trebuie să ocoliţi Biserica Sant Jaime, Balconul Mediteranei sau Parcul L’Aiguera.

> Vă puteţi plimba pe străduţele pitoreşti din Benidorm, din zona veche de patrimoniu, sau puteţi merge la cumpărături în zona modernă a oraşului.