Evenimentul Zilei > Actualitate > Greva gunoierilor la Ploiești. Orașul sufocat de deșeurile de pe străzi
Greva gunoierilor la Ploiești. Orașul sufocat de deșeurile de pe străzi

Greva gunoierilor la Ploiești. Orașul sufocat de deșeurile de pe străzi

Greva gunoierilor de la operatorul care asigură salubrizarea în municipiul Ploiești a făcut ca străzile orașului să se umple de deșeuri și gunoaie. Lucrătorii și-au cerut drepturile salariale restante.

Greva gunoierilor la Ploiești. Acest lucru se datorează unei greve spontane a angajaţilor firmei care asigură salubrizarea în oraș. Greviștii acuză faptul că nu și-ar fi primit salariile pentru munca prestată. De partea celaltă, primarul municipiului, Andrei Volosevici susține că firma și-ar fi primit banii, conform Observator Prahovean.

Primăria municipiului Ploiești are contract de salubrizare cu un operator privat, firma Rosal SA (foto: ColectareDeșeuri.ro ). Luni, muncitorii companiei au decis să intre în grevă spontană, acuzând faptul că nu și-au primit salariile.

Acest lucru i-a afectat, însă pe locuitorii municipiului Ploieşti. Astfel, deșeurile menajere din fața locuințelor și gunoiul de pe străzi nu a mai fost ridicat.

Greva gunoierilor la Ploiești

În acest context, reprezentanții Primăriei au ținut să vină cu precizări. Primarul Andrei Volosevici a precizat că situația nu se datorează administrației locale. El a precizat că municipalitatea nu are restanţe la plata facturilor la salubritate și că problema ţine de managementul intern al Rosal.

Pe cale de consecință, primarul a anunțat că a notificat firma pentru a-şi respecta obligaţiile contractuale.

„Având în vedere că, în cursul acestei zile, au existat sincope în desfăşurarea programului de salubritate la nivelul municipiului Ploieşti, am notificat deja conducerea Rosal Grup S. A. cu privire la respectarea prevederilor contractuale pe care le avem. Totodată, le-am solicitat să ne informeze în ceea ce priveşte măsurile pe care le vor lua în vederea susţinerii, cu eficienţă, a programului zilnic de salubritate stabilit de comun acord.

În cazul în care această situaţie va persista şi va continua să genereze disconfort ploieştenilor, vom dispune sancţiuni, conform prevederilor contractuale pe care le avem cu operatorul S.C. Rosal Grup S.A.”, a transmis pe Facebook Andrei Volosevici.

Cât încasează Rosal la Ploiești

De la Primăria Ploieşti, compania Rosal Grup încasează lunar, pentru serviciile prestate, sume cuprinse între 1,7 milioane şi 2,3 milioane de lei. În total, la nivelul anului 2020, Primăria Ploiești a plătit în jur de 25 de milioane de lei pentru salubrizarea municipiului.

În ultimii ani, Rosal Grup a avut mai multe probleme cu salariații care își desfășoară activitatea în Ploiești. Nu este prima oară când aceștia au decis să întrerupă lucrul din cauză că nu și-au primit salariiel la vreme.