Editura Evenimentul si Capital

GREU DE CREZUT. Românii vor să doboare recordul mondial la împăduriri!

Deocamdată, România se bate la titlul de țara cu ritmul de defrișare cel mai rapid
Autor: | | 5 Comentarii | 1184 Vizualizari

Pe 26 martie, va denara proiectul „Plantează în România”, o operațiune în care se vor planta și distribui 150.000 de puieți în 11 județe. Proiectul e primul pas al unui țel îndrăzneț, acela de a doborî, în anul 2018, recordul mondial de plantare de puieți într-o singură zi, deținut de Australia, cu 1.200.000 de puieți plantați în 24 de ore.

„Dorința noastră de a ne implica în proiecte verzi a crescut odată cu situația teribilă în care România a ajuns, ca urmare a indiferenței a clasei politice, și a instituțiilor statului. Ne-am sfătuit și zbătut, am dezbătut și cercetat, apoi am ales: ne dorim să educăm comunități! Și așa am pornit Plantează în România, cel mai amplu proiect de înverzire a României. Spunem amplu, nu din punct de vedere al numărului de hectare pe care ne dorim să le împădurim, ci din perspectiva celor multe direcții vizate de această acțiune: înverzirea României prin plantări în șantiere forestiere, prin plantări urbane, plantări în școli; educarea comunităților prin metode inedite; implementarea proiectului Ora Verde în școli, ce se vrea o oră de ecologie, preponderent practică, prin care cei mici vor învăța să respecte natura și mai ales, să o înțeleagă și iubească; crearea unei rețele care va demonstra românilor că da, încă mai există unitate națională; implicarea în alte sub-proiecte de tipul grădini comunitare, ecologizări, workshopuri și seminarii verzi”, precizează membrii asociației „Creștem România Împreună” . Proiect desfășurat și în 300 de școli Inițiatorii inițiativei consideră că ”Primăvara lui 2016 va fi scânteia ce va aprinde România, acțiunea care ne va aduna laolaltă. Vom avea la dispoziție pentru voluntari trei variante de acțiuni în care se pot implica: împădurire în șantiere forestiere, pentru cei mai vajnici dintre noi, plantări urbane și împărțirea de puieți în corturi special amenajate pentru cetățenii ce doresc să planteze un arbore la ei acasă. Pe lângă asta, activitatea din această primăvară se va desfășura și în 300 de școli din România, instituții în care vom planta, alături de cei mici, puieți în curțile școlilor unde învață. La proiectul nostru poate participa oricine, indiferent de vârstă. Încurajăm părinții să iasă la înverzire cu cei mici, așa cum ne dorim ca vârstnicii să vină alături de noi măcar pentru a respira o gură de aer curat în natură. Orice sprijin ne va fi de mare folos pentru: achiziționarea de puieți, materiale diverse, elaborarea și implementarea manualului pentru Ora Verde, pregătirea pentru acțiunea în care ne dorim să doborâm recordul mondial pentru număr de arbori plantați în 24 de ore, acțiune ce va avea loc în 2018. Momentan sunt mai multe recorduri în acest sens, îl amintim însă pe cel din Australia, unde voluntarii au reușit să planteze 1.200.000 de puieți într-o zi”.

România, 27,3% suprafața acoperită de păduri

Calin Popescu Tariceanu, presedinte interimar al tarii! Ipoteza care arunca in aer SCENA politica! Ce se intampla cu Iohannis

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI