Evenimentul Zilei > Actualitate > Greșelile paranormale din fotbalul românesc. Jucătorii urmăriți de suspiciuni rezonabile
Greșelile paranormale din fotbalul românesc. Jucătorii urmăriți de suspiciuni rezonabile

Greșelile paranormale din fotbalul românesc. Jucătorii urmăriți de suspiciuni rezonabile

Liga I a fost scena unor erori inexplicabile, comise de fotbaliști ale căror prestații au ridicat mari semne de întrebare

Printre meciuri anoste și fotbaliști de pluton, campionatul intern are și „sclipiri”. Momente atractive sau faze care stârnesc mari semne de întrebare. Sunt jucători care au deviat de la logică și și-au sabotat propriile echipe, greșelile lor neputând fi considerate, cu toată indulgența, „omenești”.

Ultima enigmă nerezolvată a fost oferită de prestația lui Bojan Golubovici, la meciul Gaz Metan – Dinamo (0-3), din etapa a 17-a. Bosniacul a sărit ca la volei și a degajat mingea cu mâna, din careu, provocând un penalty cum rar s-a pomenit pe un teren de fotbal cu pretenții.

Bojan Golubovici, un jucător care a rămas în istorie și pentru evoluțiile dezastruoase în tricoul celor de la FCSB. FOTO: LIBERTATEA

„Mă doare inima”

Explicația atacantului a fost hilară și inconsistentă: „Mă doare inima când echipa mea pierde şi cineva crede că eu am făcut ceva murdar. Am vrut să lovesc mingea cu capul, dar m-a lovit mingea la mână, nu ştiu cum m-a lovit.” Tot în această ediție a Ligii I, s-a petrecut o altă fază epocală. FCSB a învins-o pe Juventus București, scor 2-1, dar oamenii lui Nicolae Dică au avut norocul de a-l întâlni pe George Călințaru.

Jucătorul nou-promova tei a executat penibil un penalty, în minutul 90+5, permițându-i portarului Florin Niță să rețină fără emoții. „Dacă îmi ieșea, eram erou. Așa, sunt personaj negativ”, a spus Călințaru, care a fost bătut, după meci, de Valentin Bărbulescu, coechipierul său.

Îl sabota Bourceanu pe Gâlcă?

În returul sezonului 2014 – 2015, Alex Bourceanu a avut câteva prestații modeste, în tricoul Stelei. La meciul cu Pandurii, pierdut cu 1-3, mijlocașul a pasat către un adversar, care a profitat și a obținut un penalty. La vremea aceea, „roș-albaștrii” erau antrenați de Costel Gâlcă, iar erorile lui Bourceanu au fost puse pe seama relației de prietenie pe care jucătorul o avea cu Laurențiu Reghecampf, fostul tehnician al Stelei, care dădea târcoale băncii tehnice.

Crețu și multe semne de întrebare

În sezonul trecut, Gaz Metan a reușit o lovitură pe „Arena Națională”, după ce s-a impus în fața celor de la FCSB, scor 1-0. Trupei pregătite de Cristi Pustai nu i-a fost ușor, mai ales că fundașul Valentin Crețu l-a faultat în careu pe Adi Popa, provocând un penalty ratat. „Parcă și-a dorit să facă penalty”, a spus Gabi Balint, care a fost amenințat de Crețu cu un proces. În cele din urmă, Crețu a a fost eliminat, după un alt fault dur, în minutul 71.

Portarul care „a marcat” trei goluri

În 2012, FC Vaslui a întâlnit-o pe teren propriu pe Concordia Chiajna, formație pregătită la acea vreme de Laurențiu Reghecampf. Moldovenii au câștigat cu 4-0, iar eroul negativ a fost portarul oaspeților, Edan Baruch, care a încasat 3 goluri hilare, până la pauză. Israelianul a fost schimbat după primele 45 de minute și a dispărut misterios din fotbalul românesc. „N-am mai văzut portar să marcheze un hattrick”, spunea, după meci, Mihai Stoica.