Greșeli pe care trebuie să le evitați cu orice preț în momentul în care demisionați de la locul de muncă

Greșeli pe care trebuie să le evitați cu orice preț în momentul în care demisionați de la locul de muncă Job remote. Sursa foto: Arhiva EVZ

Există câteva greșeli pe care mulți oameni le fac în momentul în care își prezintă demisia de la un loc de muncă. Gestionată prost, situația poate să creeze probleme.

Este o artă să părăsești un loc de muncă și totul nu se rezumă doar la anunțarea demisiei. Dacă doriți să plecați de la vechiul job cu relațiile profesionale nealterate și cu sănătatea mintală intacte, este nevoie de tact și finețe.

Iată care sunt cele mai mari greșeli de evitat, conform profesioniștilor în resurse umane care le-au văzut pe toate în acest domeniu:

1. Arderea unor punți care ar fi putut să vă conecteze în viitor

Colegii pot uita la ce anume ați lucrat împreună, dar modul în care i-ați făcut să se simtă poate lăsa o impresie negativă de durată, mulți ani mai târziu. „În viitoarea ta căutare de locuri de muncă, nu ai idee când te poți întâlni potențial cu una dintre acele punți pe care le-ai ars”, a declarat Tammeca Riley, redactor de CV-uri. ”Acea persoană ar putea fi cea care analizează CV-urile sau care ia decizia finală de angajare într-o divizie pe care ai pus ochii.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Gregory Tall, un fost profesionist în domeniul resurselor umane, care acum organizează ateliere de coaching pentru manageri, și-a amintit de un angajat care a demisionat în mijlocul prezentării unui client fără să anunțe, lăsând o impresie proastă asupra clientului și a echipei care a trebuit apoi să se zbată pentru a-i acoperi absența.

2. Să le spui oamenilor prea devreme, înainte ca următorul loc de muncă să fie cu adevărat asigurat

Dacă așteptați să plecați până când aveți un alt loc de muncă pregătit, asigurați-vă că următoarea ofertă de muncă este cu adevărat o afacere încheiată înainte de a sărbători vestea.

„Așteptați să vă anunțați demisia până când nu ați trecut de verificările de fond, de credit, de droguri, etc. la noul loc de muncă”, a spus Tall. „Oamenii acceptă uneori oferte „condiționate de finalizarea satisfăcătoare” a verificărilor de fond. Am văzut oameni cărora le-au picat oferte în ultimul moment exact din acest motiv.”

3. Acceptarea unui preaviz prea mare

Un preaviz de două săptămâni este standard, dar nu este obligatoriu, iar în timpul pandemiei COVID, angajații au susținut cu succes solicitarea unui termen mai scurt. Cu excepția cazului în care sunteți manager sau director și există un motiv real de afaceri pentru a avea o perioadă de preaviz mai lungă, două săptămâni sunt suficiente, a declarat Jennifer Tardy, consilier de carieră și consultant în domeniul diversității și incluziunii, conform huffpost.com.

„Unele persoane se lasă adesea încolțite și-și prelungesc perioada de timp, din cauza vinovăției și a sentimentului că firma se va zbate fără ele”, a spus Tardy. „Nu vă pierdeți noua oportunitate pentru că nu sunteți în stare să tăiați legăturile cu cea actuală. Dacă vă decideți să prelungiți peste două săptămâni, asigurați-vă că puteți negocia o plată suplimentară sau o indemnizație pentru timpul suplimentar acordat angajatorului.”

4. Muncești prea puțin sau prea mult după ce ai demisionat

În ultimele zile, doriți să continuați să vă faceți treaba, astfel încât colegii să nu-și amintească de dumneavoastră ca fiind colegul care a plecat și care i-a lăsat pe ei să se descurce în timp ce dumneavoastră erați încă prin preajmă. În același timp, nu vreți să lucrați ore suplimentare pentru un loc de muncă de la care ați demisionate. O mare greșeală pe care o fac cei care renunță este să se suprasolicite.

5. Renunțarea la momentul nepotrivit și pierderea beneficiilor și a banilor pentru acțiuni

Majoritatea companiilor vă vor acorda beneficiile, cum ar fi asistența medicală, asigurarea de viață și acumularea de timp liber plătit până la sfârșitul lunii în care demisionați. Demisia ar trebui să fie programată pentru începutul lunii, nu pentru sfârșitul ei.

„De fiecare dată când cineva demisionează la sfârșitul lunii, eu spun întotdeauna: „Ne vom preface că această scrisoare de demisie nu a fost trimisă și o vom schimba pentru data de 1 a lunii următoare în loc de 28 a acestei luni”, spun specialiștii.

6. Nu vă acordați timp liber între două locuri de muncă

În momentul în care renunți la un loc de muncă pe care ești disperat să îl părăsești, este probabil că să fii epuizat, îndurând nopți nedormite și alte forme fizice de stres legat de muncă. Să sari direct la un alt loc de muncă după ce ai demisionat este o oportunitate ratată de a obține un timp de recuperare atât de necesar.

7. Să nu fii pregătit pentru ziua în care îți dai preavizul ca fiind ultima ta zi bună de muncă

Doar pentru că dai preaviz nu înseamnă că îl vei primi întotdeauna. Fie din cauza faptului că un manager gestionează prost vestea sau pentru că ești la curent cu prea multe informații sensibile de la locul de muncă, uneori ziua în care anunți că demisionezi devine ultima ta zi. Tall a spus că a văzut oameni care au fost conduși afară ca și cum ar fi fost concediați după ce și-au dat demisia.