Greșeli care distrug ustensilele de bucătărie. Nu băga aceste obiecte în mașina de spălat vase

Greșeli care distrug ustensilele de bucătărie. Nu băga aceste obiecte în mașina de spălat vase Sursa foto: 5323409 © Sandra Schramm | Dreamstime.com

Tehnologia evoluează rapid, iar bucătăriile sunt din ce în ce mai dotate cu aparate care să ne ușureze munca. Unul dintre acestea este mașina de spălat vase, în care punem toate vasele murdare. Fără să ne dăm seama, putem strica anumite obiecte pentru care producătorii recomandă spălarea în mod tradițional.

Nu orice vas sau tacâm din bucătărie poate fi pus în mașina de spălat vase. Nu toată lumea ține cont de recomandările producătorului, astfel că spală automat orice ustensilă sau vas murdar.

Ce să nu bagi niciodată în mașina de spălat vase

Producătorii de tigăi și oale cu strat antiaderent recomandă spălarea acestora în mod tradițional, la mâna. Detergentul de vase folosit pentru mașina de spălat afectează aceste straturi, iar în timp ele dispar. După mai multe spălări automate, vei observa că alimentele se vor arde mai repede sau se vor prinde de tigaie.

Nici cuțitele nu este recomandat să le bagi în mașina de spălat vase. Orice are lamă ascuțită trebuie spălat la mâna. Combinația de detergent și sare va duce la tocirea semnificativă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tocătoarul sau orice altă ustensilă din lemn vor fi afectate de apa fierbinte. După mai multe spălări cu un detergent puternic și apă fierbinte vei observa să ele încep să se crape, iar suprafața le devine casantă.

Nu doar vasele și ustensilele din lemn sunt distruse atunci când le bagi în mașina de spălat vase, ci și cele din plastic. În cazul acestora, se pot deforma, zgâria sau chiar topi. Ele pot fi spălate automat doar dacă au o etichetă pusă de producător în acest scop.

Printre obiectele pe care nu trebuie să le speli la mașină se află cafetiera și termosul. Piesele care sunt din aluminiu se pot oxida, iar garniturile din cauciuc se pot deteriora. Nu este recomandat să pui în mașina de spălat vase nici obiecte din cupru, bronz sau alamă. Motivul este asemănător ca în cazul pieselor de aluminiu. Materialele de acest gen, care se află de cele mai multe ori în componența tacâmurilor vechi, se pot decolora sau înnegri. Nici vesela de argint nu ar trebui spălate la mașină.

Atunci când nu sunteți siguri cu privire la obiectele de bucătărie pe care doriți să pe băgați în mașina de spălat vase, cel mai bine este să alegeți metoda tradițională. În loc să stricați aparatul său ustensilele, mai bine le spălați la mână, potrivit ziarulromanesc.de.