Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor atunci când prepară piure. Fă asta data viitoare când îl gătești și vei vedea diferența

Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor atunci când prepară piure. Fă asta data viitoare când îl gătești și vei vedea diferența Rețetă de piure de cartofi. Secretul unei garnituri delicioase. Sursa foto: 22175954 © Alessandro De Leo | Dreamstime.com

Piure, unul dintre cele mai comune, rapide și ușor de făcut preparate. Deși credem că oricine îl poate pregăti, multe gospodine fac această greșeală. Potrivit unui chef bucătar, rețeta de piure este cu totul alta față de ceea ce facem noi.

Pentru a prepara un piure de cartofi nu ai nevoie nici de multe ingrediente, nici de multă experiență în bucătărie. Dacă întrebi gospodinele, majoritatea îți vor spune că îți trebuie cartofi, lapte, unt sau smântână. Unele dintre ele îl asezonează cu brânză sau ceapa. Pare un preparat extrem de ușor de făcut, dar se pare că rețeta cunoscută de majoritatea dintre noi nu este corectă.

Rețeta piureului de cartofi cunoscută de cei mai mulți oameni este astfel: curățăm cartofii și îi punem la fiert. După ce s-au muiat, scurgem apa rămasă, îi pisăm și adăugăm restul ingredientelor.

Ei bine, se pare că această metodă de preparare a piureului este greșită. Potrivit lui chef Tyler Florence, metoda corectă de gătire este cu totul alta, însă la fel de ușoară. Diferența o face modul în care fierbem cartofii. Bucătarul susține că, pentru a obține cel mai gustos preparat, cartofii trebuie fierți alături de toate ingredientele pe care vrei să le pui în piure.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta corectă pentru a prepara piure de cartofi

Chef Florence ne explică cum trebuie să preparăm piureul. Cartofii cruzi se spală, se curăță și se taie în cubulețe. Se pun la fiert în lapte și sare. Dacă vrei să adaugi alte ingrediente, bucătarul ne recomandă să le punem odată cu cartofii la fiert.

După ce au fiert scoate cartofii într-un vas, pisează-i și încorporează treptat lichidul în care au fiert. Dacă vrei să folosești unt, acesta se adaugă separat, după ce ai pisat cartofii, pentru a nu își pierde calitățile nutritive.

Preparând piureul după această rețetă, ingredientele își vor combina aromele iar la final ne vom bucura de un preparat extrem de delicios.

Un alt sfat important venit de la bucătarii celebri este cu privire la modul în care pisăm cartofii fierți. Ei nu ne recomandă să folosim robotul pentru că vom obține mai degrabă o pastă moale și nu un piure de cartofi. Puteți folosi dispozitivele speciale pentru a pisa legumele sau puteți pur și simplu pisa cartofii cu ajutorul unei furculițe.