Greșeala pe care o comite toată lumea când face cartofi prăjiți. Nu mai face așa ceva niciodată

Greșeala pe care o comite toată lumea când face cartofi prăjiți. Nu mai face așa ceva niciodată Sursa Foto: Arhiva EVZ

Minunații cartofi prăjiți sunt în general simplu de preparat. Numai că pentru a pregăti acest adevărat deliciu este nevoie să respectăm niste pași simpli. Cu toate acestea este o întreagă listă cu greșelile pe care nu trebuie să le facem când ne apucăm să îi gătim.

Deși, la prima vedere, pare a fi cel mai simplu preparat din întreaga carte cu rețete a bunicii, în realitate nimic nu e simplu în bucătărie. Atenția la detalii este crucială pentru a nu sabota gustul final și toată munca noastră.

Greșelile pe care le facem când gătim cartofii prăjiți

Iată o listă cu șase greșeli pe care trebuie să le eviți când faci cartofi prăjiți.

Alege cu grijă cartofii

Ne puteți urmări și pe Google News

Când vine vorba de cartofii prăjiți, cel mai important element este… cartoful. Când mergi la cumpărături, verifică fiecare cartof să nu fie moale sau să nu prezinte lovituri. În plus, dacă nu știai, sunt mai multe tipuri de cartofi, fiecare se potrivește într-o anumită rețetă. De exemplu, tigaia iubește cartofii albi și cartofii roșii. Dacă vrei să mănânci cartofi prăjiți, îți recomandăm să alegi aceste două soiuri.

Nu îi arunca prea devreme în tigaie

După ce am curățat și tăiat cartofii, nu trebuie să îi aruncăm direct în tigaie! Aceștia trebuie puși într-o oală cu apă rece timp de o oră. În acest fel, vom îndepărta amidonul din cartofi. Astfel, cartofii nu se vor rumeni și nu vor mai fi așa cum vrei tu, adică crocanți.

Usucă cartofii

Știu, sună ciudat. „Cum adică să usuc cartofii?” Ți-am explicat mai devreme că trebuie să îi lăsăm o oră în apă rece. Ei bine, după aceea, ei trebuie uscați cu un șervețel.

Încinge tigaia înainte

Tigaia este poate chiar mai importantă decât cartofii în această ecuație! Așa cum nu poți face clătite în orice tigaie, așa nici nu poți pregăti cartofi prăjiți în orice tigaie. Alege o tigaie subțire, cu acoperire non aderentă sau o tigaie din oțel sau fontă cu fundul gros. Încinge tigaie și uleiul înainte de a pune cartofii pe foc.

Condimente se adaugă la sfârșit

Condimentele trebuie adăugate abia după ce cartofii sunt gata. Dacă pui sare peste cartofi în timp ce sunt pe foc, sarea va scoate apa din cartofi, iar aceștia nu vor mai putea face crusta crocantă și delicioasă.

Acum că ai aflat ce nu trebuie să faci când vine vorba de acest preparate, noi îți dorim mult spor în bucătărie și poftă bună!