Evenimentul Zilei > International > Grecia începe deportarea migranților către Turcia
Grecia începe deportarea migranților către Turcia

Grecia începe deportarea migranților către Turcia

Grecia a declarat că a început deportările de migranți către Turcia, ca răspuns la creșterea numărului de nou veniți în lunile de vară, lucru care a agravat situația în taberele și așa supraaglomerate de pe mai multe insule.

Giorgos Koumoutsakos, ministrul responsabil de politica referitoare la migrație, a declarat că 15 solicitanți de azil, ale căror cereri au fost respinse, urmează să fie trimiși înapoi în Turcia de pe o insulă grecească din apropiere, dar nu a oferit alte detalii.
Acesta a declarat pentru televiziunea privată Skai că 75.000 de migranți aflați în Grecia în prezent sunt supuși unei proceduri de revizuire a cererilor de azil, inclusiv 9.000 de persoane ale căror cereri au fost respinse, dar care au făcut apel la deciziile respective.
Oficialul grec a declarat că taberele de refugiați din cinci insule aflate în estul țării, unde circulația este restricționată, au deja o populație de trei ori mai mare decât capacitatea la care au fost proiectate.
Grecia este cel mai aglomerat punct de intrare în Uniunea Europeană pentru migranții ilegali, depășind Italia anul trecut.