Grecia, ieșită din faliment în opinia S&P

Grecia, ieșită din faliment în opinia S&P

Agenţia de rating Standard & Poor's a crescut ratingul Greciei la ”CCC”, în urma restructurării datoriilor suverane ale țării.

”În opinia noastră, deşi restructurarea a atenuat presiunile de finanţare pe termen scurt, gradul de îndatorare al Greciei rămâne unul ridicat”, se afirmă într-un comunicat al S&P, citat de Agerpres.

Perspectiva asociată noului rating este una stabilă, însă S&P a avertizat că ”ratingul ar putea fi redus din nou, dacă vom considera că există o probabilitate ridicată de restructurare dezordonată a datoriilor pe care le mai are Grecia către creditorii privaţi”.

S&P este a doua agenție de rating care ia act, practic, de ieșirea Greciei din situația de faliment, după ce Fitch a îmbunătățit la jumătatea lunii martie ratingul aferent datoriilor guvernului de la Atena. Fitch a fost chiar mai ”darnică”, urcând ratingul de la Default până la B-.

Ne puteți urmări și pe Google News

Moody’s, pe de altă parte, păstrează încă Grecia în categoria țărilor falimentare, reprezentanții agenției spunând că vor revizui ratingul ”la momentul potrivit”, și că orice upgrade va fi oricum unul mic.